Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Djokovics 4 szett alatt felőrölte, és durván bedarálta Wawrinkát: 6:0

2015.01.30. 14:02

Az elmúlt két Grand Slam-meccsükhöz hasonlóan kemény elődöntőt játszott egymással az Australian Openen a világelső Novak Djokovics és a címvédő Stan Wawrinka, amiből a legvégén a svájcit felörölve, 7:6, 3:6, 6:4, 4:6, 6:0-val a szerb került ki győztesen.

Tavaly Wawrinka a negyeddöntőben győzte le 2:6, 6:4, 6:2, 3:6, 9:7-re Djokovicsot, aztán Rafael Nadal ellen meg tudta nyerni élete első Grand Slamjét. A 2013-as US Openen Djokovics nyert, de akkor is öt szettben, 2:6, 7:6, 3:6, 6:3, 6:4-re tudta legyőzni Wawrinkát. Most sem hazudtolták meg magukat, hozták az öt szettet.

Hullámzó meccs volt, amiben egyikük sem tudott huzamosabb ideig felülkerekedni a másikon, és a pazar megoldások és nyerők mellé egyszerű rontások társultak. Egyikük sem tudta a legjobbját hozni, Djokovics 27 nyerője mellé például 49 ki nem kényszerített hibát ütött. Wawrinkánál több volt a nyerő, de a hiba is, végül 69-cel fejezte be a meccset. A fordulatos meccset jól jelzi az is, hogy összesen 12-szer sikerült elvenniük egymás adogatását.

Már rögtön az első szettben oda-vissza elvették egymás szerváját, azonban a játszma végül tie breakben ért véget, ahol egyértelműen Djokovics volt a jobb, 7-1-gyel szerezte meg a vezetést. A világelső a szett behúzása ellenére sem nyugodhatott meg, Wawrinka okosan nyitott szögeket, és bátran támadott is, 3:2-nél sikerült is brékelnie. Végül ellentmondást nem tűrően, semmire szerválta ki a szettet, és kiegyenlített.

A harmadik szett elején Wawrinka tovább ostromolt, bréklabdához is jutott, de végül Djokovics kivédekezte a gémet. Utána pedig el is tudta venni a svájci adogatását. Nem ez döntött, mert a svájci vissza tudta küzdeni magát, de ezúttal a végén remegett meg, a szettben maradásért szerválva egy egyszerű tenyerest ütött a hálóba.

A negyedik szett elején megint hibázott egy bréklabdánál tenyeressel Wawrinka, így Djokovics rögtön 2:0-val indult, de a svájcinak azonnal sikerült visszaküzdenie magát. A hullámzásra jellemző, hogy a következő adogatójátékában egymás után ütött be három kettős hibát, azonban meg tudta fordítani három bréklabdáról a gémet. Djokovics gyenge szerváinak is köszönhetően aztán Wawrinka tudott brékelni 3:3-nál, és ahogy a másodikban, megint gond nélkül kiszerválta a szettet.

A döntő játszma elején rögtön egy maratoni Djokovics-adogatójátékban megint volt esélye Wawrinkának, de fordult a kocka, miután a szerb tartotta magát. Wawrinka egy kettős hibával adott esélyt a világelsőnek, és a kettőből csak egy bréklabdát sikerült hárítania, így megismétlődött a harmadik játszma eleji forgatókönyv. Innen azonban már nem volt megállás, Wawrinka próbálkozott még ugyan, de gémet sem tudott fogni a döntő játszmában, így végül Djokovics biztosan jutott a vasárnapi döntőbe, ahol majd Andy Murray lesz az ellenfele.