Na, erre tényleg nem lehet felkészülni

2015.01.31. 14:10

Ritkán fordul elő ilyen párosmeccseken: Nicolas Mahut az Australian Open férfi páros döntőjében egy 188 km/h-s szervával pont fejen találta hátulról saját partnerét, a hálónál gyanútlanul várakozó Pierre-Hugues Herbert-t az első szettben.

A fiatalabbik francia kicsit megmozgatta oldalra a nyakát, kapott egy ölelést Mahut-től, aztán két szép ponttal jelezte is, hogy nincs komolyabb baja. 4:3-ra hozták adogatásukat a franciák, de a következő szervájánál pont Herbert kezdett el hibázgatni, és így végül a Fabio Fognini-Simone Bolleli olasz kettős adogathatott a szettért, és be is húzta 6:4-gyel az első játszmát.

Mahut fejen szerválta Herbert-t

A második szett elején rögtön egy bréklabda múlt azon, hogy a székbíró nem vette észre, ahogy Mahut egyik labdája úgy ért pontot, hogy kétszer ért bele. A lassításon jól látszott, hogy az ütőn megpattanó labdára ráhúzott egy újabb mozdulatot, azzal ment át a labda. Az olaszok percekig próbáltak vitatkozni, de a gém a franciáké lett.

A bajnokságot azonban így is az olaszok nyerték, 4:4-nél brékeltek és 6:4-re kiszerválták a döntőt. Így egy kiemelés nélküli páros tudta megnyerni az Australian Opent férfi párosban.