Több százan a Magyar Tenisz Napján

2015.02.07. 16:45

Óriási érdeklődés mellett zajlott le a másodszor megrendezett Magyar Tenisz Napja, amely a tenisz Fed Kupa euro-afrikai zóna I-es csoport budapesti tornájának szombati betétprogramja volt.

Mialatt a Syma Csarnok A jelű termében a magyar válogatottnak edzést vezényelt Juhász Gábor kapitány, addig a C csarnokban egy külföldi világsztárral, illetve neves magyar játékosokkal ütögethettek a gyerekek. A teniszpalánták a 15-szörös Grand Slam-győztes svájci Martina Hingisszel, továbbá a korábbi Fed Kupa-tagok közül Temesvári Andreával, Mandula Petrával, Gáspár Petrával, Gubacsi Zsófiával, Kapros Anikóval, Csurgó Virággal, Marosi Katalinnal és Kuti-Kis Ritával játszhattak néhány labdamenetet play&stay rendszerben, azaz mini pályán és könnyített labdákkal. A kerekesszékesek és a speciális olimpikonok is tartottak teniszbemutatót Martina Hingisszel.

Szűcs Lajos, a Magyar Tenisz Szövetség elnöke - aki maga is beszállt az ütögetésbe - ezt követően életműdíjat nyújtott át Jákfalvi Bélának, Temesvári Ottónak, Szentirmay Erzsébetnek, Hegedűsné Balogh Bettynek, Szikszay Andrásnak és Balázs Györgynek. Kitüntetést vett át Szávay Ágnes, Hornok Miklós és Droppa Erika is.

Az éppen nem pályán lévő gyerekek a "teniszszigeten" is kipróbálhatták magukat, aki végigcsinálta a sportággal kapcsolatos játékos feladatokat, ajándékot kapott. (MTI)