Fucsovics, Gödry, Filipenko és Borsos került a magyar teniszválogatottba

2015.02.28. 16:18

Fucsovics Márton, Gödry Levente, Filipenko Viktor és Borsos Gábor alkotja a magyar teniszválogatottat, amely a jövő hétvégén Győrben találkozik a moldovai csapattal a Davis Kupa euro-afrikai zóna II-es csoportjában.

Kuhárszky Zoltán kapitány a fedettpályás ob döntője után nyilatkozott arról az MTI-nek, hogy a tornán látottak alapján nevezte meg Fucsovics Márton három társát a keretben.

"Gábor nagyszerű játékkal verte Leventét a fináléban, utóbbi pedig párosban győzött, ami azért fontos, mert Marcival is régóta ismerik egymást, és jó kettőst alkothatnak a DK-ban. Vitya jó meccseket játszott az elődöntőig, a sokszoros magyar bajnok Balázs Attila viszont kitartott elhatározása mellett, és már nem vállalta a válogatottságot" - mondta Kuhárszky Zoltán, aki 1999-ben három mérkőzésen már vezette a csapatot.

Fucsovics 162., Borsos a 944., Filipenko az 1031., Gödry pedig az 1131. az ATP-rangsorban.

Ha a magyarok felülmúlják Moldovát, akkor július 17-19-én fogadhatják Zimbabwét vagy Bosznia-Hercegovinát, újabb továbbjutás esetén pedig Madagaszkár (itthon), Luxemburg (idegenben), Bulgária (idegenben) vagy Lettország (idegenben) következne szeptemberben a feljutásért. Ha viszont a Kuhárszky-legénység kikap a moldovaiaktól, valószínűleg Zimbabwében kell pályára lépnie a kiesés elkerülésért.