Anna, Anikó, Panka
19 °C
35 °C

A 42 fokban nem úgy mozgott az agyam

2015.05.02. 19:53

Babos Tímea nagy csatában, két szettben vereséget szenvedett az ukrán Jelina Szvitolinától a 250 ezer dollár (67,5 millió forint) összdíjazású, marrákesi salakpályás női tenisztorna döntőjében.

    A szombati mérkőzés első játszmájában Babos 3:2 után elvette ellenfele adogatójátékát, majd 5:2-re elhúzott, onnan viszont sorozatban öt gémet veszített úgy, hogy közben öt játszmalabdája volt, így az ukrán jutott szettelőnyhöz.
    A folytatásban kiegyenlített küzdelem zajlott a pályán, előbb Babos került helyzeti előnybe egy brékkel, majd egy jó periódussal már ismét a világranglista-25. Szvitolina vezetett. A játszma és ezzel a mérkőzés is rövidítésben dőlt el az ukrán teniszező javára. A csata 1 óra 49 percig tartott. 
    "Nagyon kemény meccs volt a mai is, 42 fokban. Sajnos fontos helyzetekben nem úgy működött az agyam és a lábam, ahogy egész héten. Kicsit fáradtabb voltam. - nyilatkozta honlapján Babos. - Természetesen ez nem kifogás, csak tény. Szép hét volt ez így is! Mindent megtettem a győzelemért, minden egyes mérkőzésemen." 
        A 21 éves magyar játékos pályafutása második fináléját játszotta. Az elsőnél, 2012-ben sikerrel járt, megnyerte a monterreyi versenyt. 
    Pénteken - a francia Kristina Mladenoviccsal az oldalán - győzött, ezzel tizedik trófeáját gyűjtötte be párosban. 

    Eredmény (a WTA honlapja alapján):
    egyes, döntő: 
Szvitolina (ukrán, 4.)-Babos 7:5, 7:6 (7-3)