Félbeszakadt Djokovics elődöntője

2015.06.05. 21:18

Egyelőre nem derült ki, hogy ki lesz a svájci Stan Wawrinka ellenfele a francia nyílt teniszbajnokság férfi fináléjában, mivel Novak Djokovic és Andy Murray pénteki elődöntője sötétedés miatt félbeszakadt.

    A két sztár külön párharcában előzetesen 18-8-ra vezetett Djokovic, aki az utóbbi hét mérkőzésüket megnyerte.
    A salakon idén veretlen játékosok találkozóján az első felvonás 3:3-nál dőlt el, amikor a nyolcszoros Grand Slam-bajnok szerb adogatójátékánál 0-30 után sebessséget váltott és onnantól már csak egy labdamenetet vesztett el a szettben.

A folytatásban 2:2-nél bukta el adogatását a két GS-serlegnél tartó skót, onnantól az idei Roland Garroson még játszmát sem vesztő belgrádi teniszező végigvitte előnyét.

A harmadik szettben 5:5-nél váratlanul Murray brékelt, majd 2 óra 23 perc elteltével szépített. A negyedik játszmában előbb a brit semmi-negyvenről hozta a szerváját, majd semmire vette el riválisáét - igaz, utána rögtön elvesztette a sajátját.

A csata kiegyenlítetté vált, mindkét játékos egyre fáradtabban mozgott, mígnem fél 9-kor a sötétedés és a közelgő vihar miatt a tornaigazgató a meccs felfüggesztése mellett döntött.

Az összecsapás szombaton a 15 órakor kezdődő női döntő előtt folytatódik. (MTI)

    Eredmények, elődöntő:
    férfiak:
Djokovic (szerb, 1.)-Murray (brit, 3.) 6:3, 6:3, 5:7, 3:3-nál félbeszakadt
    korábban:
Wawrinka (svájci, 8.)-Tsonga (francia, 14.) 6:3, 6:7 (1-7), 7:6 (7-3), 6:4