Nándor
3 °C
16 °C

Ezerfős stadionban játszhat a magyar Davis-kupa-válogatott

2015.06.30. 17:06

Mintegy ezer fő befogadására alkalmas stadion várja Siófokon a magyar-bosnyák párharcot július 17-19-én, a tenisz Davis-kupa euro-afrikai zóna II-es csoportjának második fordulójában.

Karap Attila, a házigazda Siófoki KC vezetőedzője kedden az MTI-nek elmondta, a meglévő nyolc mellé egy külön salakpályát építenek a DK-meccsekhez, ezt mobil lelátókkal veszik körbe.

„Hamarosan megkezdődik a jegyárusítás, a napi belépők 1500, a háromnapos bérlet 3000 forintba kerül majd. Lesz családi nap és beach tennis is" – tette hozzá Karap Attila.

A magyar szövetség mindhárom napon megrendezi a közönségnek a csőcsata nevű játékot, ennek lényege, hogy 30 másodperc alatt ki hány, a T-vonalra elhelyezett dobozolt labdát tud kilőni. A győztesekre értékes nyeremények várnak.

Kuhárszky Zoltán kapitány válogatottja - Fucsovics Márton vezetésével - az első fordulóban 4-1-re nyert március elején Moldova ellen Győrben. Ha a bosnyákokat is sikerül megverni, akkor szeptemberben már a zóna I-es csoportjába való feljutásért küzdhetnek a magyarok.

A magyar-bosnyák párharc sorsolására július 16-án 11 órakor kerül sor a helyszínen.