Magyar páros először nyert Wimbledont

2015.07.12. 14:04

Óriási sikert ért el a magyar teniszsport. Gálfi Dalma és Stollár Fanni első magyar párosként megnyerte a juniorok versenyét az angol nyílt teniszbajnokságon, Wimbledonban. (Babos Tímea 2010-ben, Szávay Ágnes 2005-ben első lett, de mindketten külföldi partnerrel.) Gálfiék Lapko, Mihalikova fehérorosz, szlovák kettőst győzték le két sima szettben.

Elképesztő bravúr ez, hiszen még sosem volt a magyar női teniszsportnak ekkora sikere az angliai tornán (Fucsovics Mártont említsük meg, aki fiú egyesben lett az első 2010-ben).

A mieink a döntőben 3-2-ig fej-fej mellett haladtak ellenfelükkel, aztán onnan már csak egy gémet veszítettek az első szettben. A második még ennél is simább volt, négyből három bréklabdát nyertek meg és végül 1 óra hat perc alatt intézték el ellenfelüket.

Sikerük azért is különleges, mert az elődöntőben – harmadik kiemeltként – az első helyen kiemelt párost győzték le. Gálfi 2014-ben párosban juniordöntőt játszott, de nem sikerült nyernie. Mindkét lány pályafutása legnagyobb sikerét érte el ezzel a sikerrel.