Fucsovics játssza az első egyest

2015.07.16. 13:19

A Fucsovics Márton-Tomislav Brkic találkozóval veszi kezdetét pénteken 11 órakor a Magyarország - Bosznia-Hercegovina tenisz Davis Kupa-találkozó, amelyre Siófokon kerül sor. A csütörtöki sorsoláson kiderült, hogy a hazai csapatban változás történt, Kuhárszky Zoltán kapitány ugyanis végül Valkusz Máté helyett a párosban tapasztaltabb Gödry Leventét nevezte, írta az MTI.

Fucsovics jelenleg 185. a világranglistán, riválisa 231. az ATP aktuális rangsorában. A Magyar Tenisz Szövetség (MTSZ) honlapján olvasható beszámoló szerint a magyar játékos háromszor már legyőzte Brkicet, egyszer salakon és kétszer kemény pályán. A mostani összecsapásra is salakon kerül sor.

A pénteki második egyest Nagy Péter (786.) játssza a bosnyák csapat legjobbjával, Mirza Basiccsal (192.). Az MTSZ megjegyzi, hogy Nagynak nehéz dolga lesz, hiszen ritkán játszik ilyen előkelő helyen rangsorolt versenyzővel, de a hazai pálya előnyét kihasználva lehet esélye.

Szombaton 11.30-tól rendezik a párost, amelyben a Fucsovics, Gödry duó ellenfele a Basic, Amer Delic kettős lesz. Delic a vendégek kapitánya is egyben. A vasárnapi zárónapon következnek a további egyes találkozók Fucsovics-Basic, Nagy-Brkic párosításban.

A párharc a Davis Kupa euro-afrikai zóna II-es csoportjában zajlik. A magyar csapat az első fordulóban, márciusban 4-1-re nyert Moldova együttese ellen Győrben. Ha a bosnyákokat is sikerül megvernie, akkor szeptemberben már a zóna I-es csoportjába való feljutásért küzdhet meg Luxemburg vagy Bulgária ellen. A két válogatottat mintegy ezer fő befogadására alkalmas stadion várja Siófokon. A napi belépők 1500 forintba kerülnek, a háromnapos bérlet ára 3000 forint.