Lázár, Olimpia
-2 °C
3 °C

Babos most az egyénire koncentrál

2015.07.27. 14:38

Egyéni ranglista-helyezésén szeretne javítani, ezért a US Openig sorra kerülő tenisztornák többségén nem indul párosban Babos Tímea, a WTA-rangsor 82. helyezettje.

A legelőkelőbben jegyzett magyar játékos hétfői sajtótájékoztatóján felelevenítette wimbledoni szereplését, melynek során egyesben a világelső Serena Williamstől kapott ki a második fordulóban, párosban - a tavalyi finálé után - a francia Kristina Mladenoviccsal elődöntőt, vegyespárosban pedig az osztrák Alexander Peyával finálét vívott.

"Nagy vágyam volt a wimbledoni centerpályán a világ legjobbjával játszani, ez most teljesült, úgy érzem, helytálltam Serena ellen. A páros miatt picit csalódott vagyok, mert idén megnyerhettük volta Kikivel, de aztán a vegyes kárpótolt. Ez azért is érdekes, mert Peyával még csak a második közös versenyünk volt" - mondta a 22 éves teniszező, aki párosban jelenleg a 12., de nemrég a nyolcadik helyen is állt.

Édesapja, Babos Csaba - az MTK szakosztályvezetője - kifejtette, lánya jövőre remélhetőleg már három kis wimbledoni tálka tulajdonosa lesz - eddig kettőt szerzett két döntős szereplése alkalmával -, az első félévi eredmények pedig igazolják az új edzőt és edzéstervet.

"Timi jó úton jár, sokat fejlődött, párosban egyértelmű cél lesz a világranglista első helye" - tette hozzá.

A közeljövőre vonatkozó terveiről Babos Tímea közölte, jelenleg hatnapos szabadságát tölti Magyarországon, majd pénteken útra kel Észak-Amerikába, ahol az augusztus 31-én kezdődő US Openig Torontóban, Cincinnatiben és New Havenben lép pályára.

"Remélem, az egyéni ranglistám is javulni fog, mert továbbra is az az elsődleges célom. Ennek érdekében csak Cincinnatiben fogok párosozni" - jelentette ki az MTK játékosa, aki idén egyesben 21 győzelem mellett 22-szer kapott ki, míg párosban 27/9 a mérlege. Az év folyamán döntős volt Marrákesben, párosban pedig tornát nyert Mladenoviccsal Dubajban, Marrákesben és Rómában.

A sajtótájékoztató keretében a Szerencsejáték Zrt. támogatói szerződést kötött Babos menedzsmentjével. (MTI)Ö

15%

Edith Eva Eger A döntés

3999 Ft
3400 Ft
15%

Pan-dji Vádirat

3499 Ft
2975 Ft