Piti bűnözőnek nézték a korábbi teniszsztárt

2015.09.10. 12:48

Olyat még sosem élt át James Blake, mint szerdán New Yorkban, amikor kilépett a szállodájából. A világ korábbi negyedik legjobb férfi teniszezője éppen US Openre igyekezett, amikor a Hyatt Hotel előtt civil ruhás rendőrök léptek hozzá.

Sokat nem kérdeztek Blake-től, egyből földre teperték, a kezét hátrabilincselték. Közel negyedóra telt el, mire azonosították és kiderült a tévedés. Más volt a célszemély, akire Blake kísértetiesen hasonlított.

A 2013-ban visszavonult játékos kisebb felületi sérüléseket, zúzódásokat szenvedett a rendőrattaktól. William J. Bratton kerületi rendőrfőnök is elnézést kért tőle az incidensért, mint mondta, joggal dühös a történtek miatt.

A történetnek végül happy endje lett, Blake is odaért Flushing Meadow-ba a versenyekre, és a rendőrség elkapta az igazi bűnözőt, akit hitelkártya hamisítás miatt kerestek.

Az amerikai James Blake kétszer jutott pályafutása során a US Open negyeddöntőjébe, 10 egyéni és 7 páros győzelme van, 2006. november 4-én állt a legjobb, negyedik helyen a világranglistán.