Gyöngyi
4 °C
14 °C

Biztos, hogy Djokovic lesz az első az év végén, negyedszer

2015.09.14. 18:58

Az amerikai nyílt teniszbajnokság vasárnapi döntőjének győztese, Novak Djokovic negyedszer lesz első év végén a férfi teniszezők világranglistáján. A 28 éves szerb játékos négy játszmában múlta felül a rangsorban második svájci Roger Federert a fináléban, tornagyőzelmével biztossá vált, hogy 2011, 2012 és 2014 után idén is ő zárja világelsőként az évet, írta az MTI.

"Megnyugtató, hogy év végén is én leszek az első a világranglistán" - mondta Djokovic. "Sok mindent elértem ebben a szezonban, bízom benne, hogy az év hátralevő részében is így fogok teljesíteni."

A szerb teniszező idén 63 győzelem mellett csupán öt alkalommal hagyta el vesztesen a pályát, hét tornát, köztük három Grand Slamet (Australian Open, Wimbledon, US Open) nyert meg.

Djokovic összesen 164. hete vezeti a világranglistát, ezzel hatodik helyen áll a számítógépes rangsor 1973-as bevezetése óta. A rekordot vasárnapi ellenfele, Roger Federer tartja (302).

A nőknél szintén biztos, hogy a jelenlegi ranglistavezető zárja elsőként az évet, az amerikai Serena Williamst ugyanis idén már biztosan nem tudja beérni a második román Simona Halep.