Fucsovics meccslabdákról búcsúzott az elődöntőben

2016.01.09. 12:03

Fucsovics Márton három játszmában, két meccslabdát elbukva vereséget szenvedett az első helyen kiemelt izraeli Dudi Selától az Adelaide-ben zajló, 75 ezer dollár összdíjazású keménypályás Challenger-tenisztorna szombati elődöntőjében.

A világranglistán 214. magyar játékos - az ATP honlapja szerint - az első szettet simán elveszítette 6:2-re, majd a másodikban Sela már a mérkőzésért adogatott. Fucsovics azonban brékelt, és rövidítésben kiharcolta az egyenlítést.

A harmadik játszma elején az izraeli játékos volt ismét előnyben, ám Fucsovics erőre kapott, és fordított. Két meccslabdája volt, ezeket riválisa hárította, így tie-breakre került sor, amiben Sela volt jobb, és került a vasárnapi fináléba. A mérkőzés 2 óra 38 percig tartott. A 23 éves magyar teniszező a jövő héten az Australian Open selejtezőjében lesz érdekelt.

Elődöntő:

Sela (izraeli, 1.)-Fucsovics 6:2, 6:7 (2-7), 7:6 (7-4)

Az első helyen kiemelt lengyel Agnieszka Radwanska nyerte az amerikai Alison Riske elleni szombati döntőt az 500 ezer dollár (145,5 millió forint) összdíjazású sencseni keménypályás női tenisztornán.

A kínai torna elődöntőjében Babos Tímeát búcsúztató Riske előtt a fináléban kétszer adódott lehetőség, hogy elvegye a kilenc ászt ütő lengyel Radwanska adogatójátékát, de végül egyszer sem járt sikerrel.

Eredmény, döntő:

A. Radwanska (lengyel, 1.)-Riske (amerikai) 6:3, 6:2

Az első helyen kiemelt Roger Federer és a negyedikként rangsorolt Milos Raonic jutott tovább a brisbane-i keménypályás tenisztorna férfiversenyének szombati elődöntőjéből.

A címvédő svájci játékosnak 1 órára és 1 percre volt szüksége az osztrák Dominic Thiem elleni sikerhez, a kanadai Raonic viszont nagy csatában búcsúztatta az ausztrál Bernard Tomicot.

férfiak (461 ezer dollár összdíjazás):

elődöntő:

Federer (svájci, 1.)-Thiem (osztrák, 8.) 6:1, 6:4 Raonic (kanadai, 4.)-Tomic (ausztrál, 7.) 7:6 (7-5), 7:6 (7-5)

A volt világelső Viktoria Azarenka nyert a német Angelique Kerber ellen a brisbane-i keménypályás tenisztorna női versenyének szombati döntőjében. A 26 éves fehérorosz teniszező két sima szettben verte az ausztráliai tornán negyedikként kiemelt riválisát.

Azarenka, aki jelenleg 22. a nemzetközi lajstromban, 2012-ben vezette a világranglistát. A szombati volt a 34. olyan fináléja, amelyet WTA-tornán vívott, és Brisbane-ben profi pályafutása 18. elsőségét aratta.

Nők (1 millió dollár összdíjazás), döntő: Azarenka (fehérorosz)-Kerber (német, 4.) 6:3, 6:1

Az amerikai Sloane Stephens két játszmában legyőzte a német Julia Görgest a 226 ezer dollár (65,5 millió forint) összdíjazású aucklandi keménypályás női tenisztorna szombati döntőjében. Az ötödik helyen kiemelt Stephens nem sokat pihenhetett az elődöntő után, mert a korábbi világelső Caroline Wozniacki elleni, pénteki találkozóját eső miatt szombaton kellett befejeznie. A 22 éves amerikai pályafutása második tornagyőzelmét ünnepelhette.

Nők (226 ezer dollár összdíjazás), döntő: Stephens (amerikai, 5.)-Görges (német) 7:5, 6:2