Gyanús meccset vizsgálnak az Ausztrál Nyílt Teniszbajnokságban

2016.01.26. 10:47 Módosítva: 2016.01.26. 10:47

A teniszvilágot alapjaiban megrázta az a hír, hogy évtizedek óta megbundáznak meccseket, és még a világelithez tartozó játékosok is belekeveredtek. Neveket persze nem hoztak nyilvánosságra, de azóta minden meglepetésre elveszített meccset, sőt brékelt  játékot is gyanú árnyéka lengi körül.

Az Australian Open meccsein többször kellett játékosoknak magyarázkodniuk, most azonban egy konkrét meccset vizsgálnak. Egy nagy online fogadóiroda egy vegyes páros-meccsnél gyanús kötéseket tapasztalt, konkrétan a cseh Andrea Hlavackova és a lengyel Lukasz Kubot meccsére érkeztek fogadások kizárólag az ő győzelmükre a spanyol Lara Arruabarrena-David Marrero ellen (6-0, 6-3 lett).

A Pinnacle Sports felfüggesztette a fogadásokat fél nappal a meccs előtt.

„Néhány ember elég nagy pénzt költött rájuk”, mondta a cég vezetője hozzátéve, hogy nem könnyű kiszűrni ezeket a meccseket.

A játékosok tagadták, hogy bundáztak volna, Marrero a sérült könyökének tudta be a viszonylag sima vereséget, és a nemzetközi szövetség is megvédte őket azzal, hogy maguk a fogadások nem elegendőek annak bizonyítására, hogy csalás történt volna.