Auguszta
-3 °C
2 °C

Magyar vereség a Fed Kupában

2016.02.03. 12:24

A magyar női teniszválogatott kikapott Bulgáriától a szerdai nyitónapon a Fed Kupa euro-afrikai zóna I-es csoportjának tornáján az izraeli Eilatban, tudósított az MTI.

A magyar szövetség tájékoztatása szerint az első mérkőzésen a világranglistán 336. Gálfi Dalma találkozott Elica Kosztovával. A WTA-rangsor 245. helyén álló ellenfél 3:0-ra elhúzott, ám a junior US Open-bajnok magyar 4:3-ra fordított, a szett végül 7:5-tel mégis a bolgáré lett. A folytatás már simábban alakult, Kosztova 6:2-re hozta a második játszmát, így a bolgárok kerültek előnybe.

Következett Jani Réka (234.) és Cvetana Pironkova (93.), a két teniszező közti 141 ranglista-pozíció hamar kiütközött. Az ellenfél bő 20 perc alatt 6:1-re nyerte az első felvonást, majd a második is ugyanígy végződött. Ezzel a bolgárok behozhatatlan előnyre tettek szert, a párharcot lezáró páros meccsnek - melyben magyar részről Gálfi és az újonc Stollár Fanny lép pályára - tehát már nincs tétje.

A D csoport másik mérkőzésén a belgák 2-0-ra vezetnek a lettek ellen, így az a csata is eldőlt már.

Juhász Gábor kapitány együttese - melyből hiányzik a világranglistán 51. Babos Tímea - csütörtökön a belgákkal száll szembe.

A 14 válogatott csoportmérkőzéseire szerdán, csütörtökön és pénteken kerül sor, a magyarok mindháromszor közép-európai idő szerint reggel 8.30-kor lépnek pályára. A négy csoportgyőztes szombaton a rájátszásban dönt arról, melyik két csapat jut fel a világcsoport II rájátszásába. A csoportok utolsó helyezettjei arról határoznak, melyik két csapat esik ki az euro-afrikai zóna II. csoportjába. A helyosztókat szintén szombaton játsszák.

D csoport, 1. forduló:

Bulgária-Magyarország 2-1

Elica Kosztova-Gálfi Dalma 7:5, 6:2

Cvetana Pironkova-Jani Réka 6:1, 6:1

Izabella Sinikova, Dia Evtimova-Gálfi Dalma, Stollár Fanny 3:6, 1:6