Fed-kupa: Belgiumtól is kikapott a magyar válogatott

2016.02.04. 11:10

A magyar női teniszválogatott Bulgária után Belgiumtól is kikapott a Fed-kupa euro-afrikai zóna I-es csoportjának tornáján az izraeli Eilatban, írja az MTI.

A magyar szövetség tájékoztatása szerint a csütörtöki első mérkőzésen a világranglistán 533. Stollár Fanny találkozott Ysaline Bonaventure-rel. A WTA-rangsor 160. helyén álló ellenfél 4:1-re elhúzott, s az első egyéni Fed Kupa-meccsén szereplő magyar játékos 20 perc alatt elvesztette a nyitószettet. Stollár a folytatásban 2:0-ra vezetett, ám innentől már nem nyert gémet, és 49 perc alatt kikapott. Ezzel a belgák 1-0-s előnyhöz jutottak.

Következett Bondár Anna (371.) és Alison Van Uytvanck (43.) meccse, amely szintén nem hozott kiélezett csatát. A 25 perces első szettben a Fed-kupában tavaly bemutatkozott magyar játékos egy gémet nyert, majd a másodikban már jobban tartotta magát, de Van Uytvanck sikeréhez nem férhetett kétség. Ez a meccs 58 percig tartott.

Ezzel a belgák 2-0-s behozhatatlan előnyre tettek szert, a párharcot lezáró páros meccsnek - melyen magyar részről Jani Réka és Gálfi Dalma lép pályára - már nincs tétje.

A D csoport másik mérkőzésén a bolgárok 1-0-ra vezetnek a lettek ellen.

Juhász Gábor kapitány csapata- melyből hiányzik a világranglistán 51. Babos Tímea - pénteken a lettekkel játszik.

A 14 válogatott csoportmérkőzéseire szerdán, csütörtökön és pénteken kerül lesz a magyarok a harmadik napon is - akárcsak szerdán és csütörtökön - közép-európai idő szerint reggel 8.30-kor kezdenek. A négy csoportgyőztes szombaton a rájátszásban dönt arról, melyik két csapat jut fel a világcsoport II rájátszásába. A csoportok utolsó helyezettjei arról határoznak, melyik két csapat esik ki az euro-afrikai zóna II. csoportjába. A helyosztókat szintén szombaton játsszák.

Eredmény, D csoport, 2. forduló:
Belgium-Magyarország 3-0 - végeredmény
Ysaline Bonaventure, An-Sophie Mestach - Jani Réka, Gálfi Dalma 3:6, 6:2, 6:2
Ysaline Bonaventure-Stollár Fanny 6:1, 6:2
Alison Van Uytvanck-Bondár Anna 6:1, 6:3
    
a csoport másik mérkőzésén:
Bulgária-Lettország 2-1
    
Az állás:
1. Belgium 2 győzelem/0 vereség (6-0 szettarány)
2. Bulgária 2/0 (4-2)
3. MAGYARORSZÁG és Lettország 0/2 (1-5)  • Tippek
  • Lakáshitel