Dömötör
-1 °C
14 °C

Példátlan méretű csarnokban fogadják az izraeli teniszezőket a magyarok

IMG 4485
2016.02.09. 15:00

A magyar férfi teniszválogatott az izraelivel meccsel március 4-6-án a Davis Kupa euro-afrikai zóna I-es csoportjában, a Városligeti Műjégpályán. Szűcs Lajos, a Magyar Tenisz Szövetség elnöke elmondta, egy 3000 négyzetméteres és 1500 férőhelyes, Magyarországon eddig példátlan méretű csarnokot építenek a helyszínen, amelyben salakon zajlik majd a torna. 

Bő keret

A válogatott kapitánya, Kuhárszky Zoltán egyelőre bő keretet hirdetett, így a csapat tagja Fucsovics Márton, Gödry Levente, Borsos Gábor, Nagy Péter, Valkusz Máté és Filipenkó Viktor. A végleges csapathirdetésre február végén kerül sor, írja az MTI.

A bécsi ATP-torna szervezőitől jött a mobil sátor ötlete, amely már áll, és két nap alatt készült el. Hamarosan 150 tonna salakot hordanak a betonfelületre, ezt követi 10-12 nap kezelés, és február 29-én már mindkét válogatott a helyszínen tart edzést. A sátoron kívül a lelátók és a kiszolgáló helyiségek is mobilak lesznek.

A műjégpályán tartott sajtótájékoztató vendége Szuper Levente jégkorongkapus volt, aki kifejtette: második legkedvesebb sportága a tenisz, amelyet pályafutása alatt a nyári pihenőidőszakokban űzött. 

  A magyar csapat legutóbb 16 éve szerepelt a zóna I-es csoportjában, akkor Sávolt Attila, Kisgyörgy Gergely, Köves Gábor összeállításban. A DK-együttes eddig háromszor játszott az izraeliek ellen, a mérlege pedig két győzelem és egy vereség. A legutóbbi összecsapásra 1992-ben került sor Izraelben, ezért lesz márciusban Magyarország a házigazda. 

Izrael a 27. a világranglistán, míg a magyar csapat a 41. helyen áll. 

    

  • március 4.: két egyéni mérkőzés 15.00
  • március 5.: páros mérkőzés 13.00
  • március 6.: két egyéni mérkőzés 11.00