Benedek
-5 °C
5 °C

Lebuktak a csaló teniszbírók

2016.02.09. 16:28

A nemrég kirobbantott teniszbotrány egy újabb állomásához érkezett, két játékvezetőről kiderült, hogy elcsaltak meccseket a fogadási maffia kedvéért. A Guardian szerint kisebb, future tornákon csaltak.

Két bírót már eltiltották, és további négy másikkal szemben folytatnak eljárást, akikre életük végéig tartó eltiltás vár. Kazah, török és ukrán bírókról van szó, akiket lefizettek, hogy döntéseikkel a fogadómaffiának kedvezzenek.

Az egyik játékvezető, Kirill Parfenov a Facebookon kapcsolatba lépett egy másik játékvezetővel, hogy manipuláljanak meccseket, őt már tavaly felfüggesztették, de a nemzetközi teniszszövetség nem hozta nyilvánosságra az ügyet. Egy másik játékvezető, a horvát Denis Pitner is regisztrált egy olyan fogadási oldalon, ahova többször is bejelentkezett.

A Guardian megemlíti, hogy ezeket a fogadásokat az tette lehetővé, hogy a nemzetközi teniszszövetség 2012-ben jövedelmező üzletet kötött a Sportradar nevű adatszolgáltatóval, ami után a fogadóirodák előtt megnyílt a lehetőség, hogy ilyen kis tornákon is lehessen fogadni.