József, Bánk
-7 °C
0 °C

Egy szponzor még hisz Sarapovában

2016.03.10. 15:37

Szerződést hosszabbított ütőszponzora Marija Sarapova korábbi világelső teniszezővel, aki hétfőn bejelentette, pozitív lett a doppingtesztje a januári ausztrál nyílt bajnokságon, írta az MTI.

„Őszintén beismerte, hogy hibázott” - indokolta a döntést Johan Eliasch, a Head elnök-vezérigazgatója. „Évtizedeken át példakép volt, milliók nézték és játszották a teniszt neki köszönhetően, most pedig bátran kiállt a nyilvánosság elé, és bevallotta, hogy hibázott. Büszkén kiállunk mellette most és a jövőben is.”

A vállalatvezető kifejtette, biztos benne, hogy a 28 éves sztár nem teljesítményfokozási céllal szedte a meldoniumot.

„Ahhoz, hogy ennek a szernek érzékelhető hatása legyen, napi 1000-2000 milligrammot kell bevenni belőle. Ügyvéde szerint Marija ennél sokkal kevesebbet szedett” - tette hozzá Johan Eliasch.

Az ötszörös Grand Slam-bajnok azt mondta, decemberben felkerült a tiltott szerek listájára annak a gyógyszernek az egyik hatóanyaga, a meldonium, amelyet 2006 óta szed a cukorbetegség megelőzésére. A világranglista jelenlegi hetedikje - akinek a versenyengedélyét felfüggesztette a nemzetközi szövetség - elismerte, hogy megkapta a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) legújabb változásokat tartalmazó levelét, de állítása szerint nem nézte át a listát.

A világ legjobban kereső - tavaly 29,5 millió dollárral gazdagodó - női sportolójának szponzorai az elmúlt napokban sorban leállították az együttműködést.