Babos megkönnyezte Williams legyőzését

2016.05.12. 09:21

„Nagyon örülök, elképesztő érzés, hogy megnyertem ezt a meccset! Ez egy jó, utószülinapi ajándék még” – kezdte az értékelést Babos Tímea a honlapján Venus Williams szerdai legyőzése után. A magyar teniszező a meccs előtt egy nappal, május 10-én lett 23 éves. „A meccs előtt az volt a legnehezebb, hogy elfelejtsem, ki áll a háló túloldalán, elfelejtsem, Venus Williams ellen játszom.”

Babos szetthátrányból fordított szerdán és nyert 6:7, 7:5, 6:4-re a római salakpályás torna második fordulójában. A meccs után Babos meg is könnyezte győzelmét, amit egy nagyon küzdős mérkőzés végén szerzett meg. Külön kiemelte, hogy a Pietrangelin, a világ egyik legjobb pályáján, telt ház előtt érte el ezt a sikert, ami hihetetlen érzés volt számára.

Csütörtökön kemény programmal folytatódik Babosnak a római torna, hiszen egyesben a világranglista 24. helyezettje, az amerikai Madison Keys jön a 48. helyen rangsorolt magyarnak, míg párosban a kazah Jaroszlava Svedovával az olasz Claudia Giovine, Angelica Moratelli párossal játszik majd a nyolcaddöntőben.