Djokovic idén történelmet írna

2016.06.06. 14:42

Novak Djokovic, a Roland Garros bajnoka úgy véli: nem lehetetlen, hogy idén mind a négy tenisz Grand Slam-tornát megnyerje.

Nem akarok arrogánsnak tűnni, de úgy gondolom, hogy mindent el lehet érni az életben - idézte az MTI vasárnapi sikere után a 29 éves világelsőt. Hozzátette ugyanakkor, hogy most nem gondol a Grand Slamre, ki akarja élvezni a párizsi diadalt, amelyre már nagyon régóta hajtott.

A szerb játékos három elvesztett döntőt követően idén először győzött a francia nyílt bajnokságon, ezzel jelenleg mind a négy GS-versenyen ő a címvédő. A tavalyi Roland Garroson a svájci Stan Wawrinkától kapott ki a fináléban, az a vereség azért is volt különösen fájó a számára, mert az év másik három nagy tornáját - az Australian Opent, Wimbledont és a US Opent - ő nyerte.

Legutóbb a német Steffi Grafnak sikerült a klasszikus Grand Slam, azaz egy naptári éven belül megnyerni mind a négy nagy versenyt. A férfiaknál eddig csak az ausztrál Rod Laver (1962, 1969) és az amerikai Don Budge (1938) tudta bemutatni ezt a bravúrt, így a harmadik lehetne a szerb, ha még két GS-tornát megnyerne idén.