Nincs meg a bravúr Baboséknak, Williamsék nyerték a wimbledoni döntőt

000 D0256
2016.07.09. 20:13
Remekül játszott Babos Tímea és Jaroszlava Svedova a Williams testvérek ellen a wimbledoni női páros döntőben, de ez is csak arra volt elég, hogy viszonylag szorosan tartsák a mérkőzést. Ezzel is szintet lépett a magyar teniszező, aki két éve női, tavaly pedig vegyes párosban is simán kapott ki az angol torna döntőjében.

2014 után jutott újra a wimbledoni női páros döntőjébe Babos Tímea, aki két éve még Kristina Mladenovic, most viszont már Jaroszlava Svedova oldalán játszott. Ellenfelük Venus és Serena Williams volt, utóbbi pont a páros döntője előtt pár órával nyerte meg 22. Grand Slamjét. Venust idén már legyőzte egyéniben Babos, a páros-siker viszont nem jött össze.

A Williams testvérek kezdték a mérkőzést, de némi meglepetésre nehezen nyerték csak az adogatójátékukat. Babos szerváira viszont nagyon készültek, két jó fogadással hamar elléptek az amerikaiak, de a magyar, kazah kettős összeszedte magát, és ha hatalmas szenvedéssel is, de kiegyenlített. Serena Williams adogatását sem nyerték meg könnyebben, Svedova viszont kitett magáért, így relatíve simán lett 2:2.

Az amerikai kettősből egyértelműen Serenának ment jobban, ezt Babosék is felismerték, és egyre többet játszottak Venusra. Ennek meg is lett az eredménye, az ötödik gémben már brékelőnybe is kerültek Venus kettős hibája után. Az előny nem tartott sokáig, Williamsék azonnal visszavették az adogatást az első fél óra végére, majd sorban két újabb gémet nyerve már az amerikaiak voltak brékelőnyben, és a szettért adogathattak. Babosék sorra jutottak bréklabdához, de valahogy nem sikerült lezárni a gémet, amit – és így a szettet is – végül Serena remeklésével húzták be Williamsék.

A második szett elején mindkét párosnak jól ment az adogatás, nagyon simán jutottak el 3:3-ig. Utána viszont Svedova a lehető legrosszabbkor hozott össze kettős hibát, Williamsék bréklabdához jutottak belőle, Serena pedig nem is kegyelmezett, és előnybe kerültek. Babosék újabbat ugyan nem hibáztak, de bravúr sem sikerült nekik, így 6:4-re elvesztették a második szettet és a wimbledoni döntőt is.

Babos és Svedova végig jól játszottak, helyenként nagyon keményen meg is szorongatták Willamséket, meglepetést viszont nem tudtak okozni. Babosnak ez volt a harmadik elvesztett páros-döntője Wimbledonban, a 2014-es női után 2015-ben Alexander Peya oldalán vegyesben volt még döntős.

„Természetesen sajnálom a döntőt! De nagyon-nagy érzés volt ismét itt játszani, a wimbledoni Centerpályán! Hihetetlen élmény! Sajnálom, hogy így alakult a mérkőzés, de hihetetlenül jól játszott az ellenfél. Főleg Serena. Mi is mindent megtettünk a győzelemért, jó meccs volt. Újabb, a döntősöket illető tál a wimbledoni döntő után, de lesz ez még jobb is!

Köszönet a sok magyar szurkolónak a támogatásért! Rengeteg magyar szót hallottam a döntő alatt, kórusban skandálták a nevemet. Egyszerűen libabőrös vagyok még most is” – olvasható a döntő utáni nyilatkozat Babos honlapján.

Serena Willamsnek a 22. egyéni GS-győzelme után párosban ez volt a 14. női párosban, és az első a 2012-es wimbledoni sikere óta (vegyes párosban két győzelme van még 1998-ból). Testvére, Venus ugyanennyi páros-győzelemnél jár, hiszen együtt indulnak.

Eredmény, Wimbledon, női páros, döntő

Babos Tímea, Jaroszlava Svedova - Serena Williams, Venus Williams 3:6, 4:6