A tenisz szenzációja: mindkét Williams nővért kiejtette a US Openen

2016.09.09. 09:32

Karolína Pliskova eddig sosem tudott túl menni három fordulón, de most élete első Grand Slam-döntőjét játszhatja, ahová nem is akármilyen ágon jutott be. A cseh játékos a nyolcaddöntőben Venus Williamst verte, majd az elődöntőben a világranglistát vezető, első helyen kiemelt Serena Williamst is kiejtette.

Nem ő volt az első, aki ugyanazon a tornán mindkét Williams nővérrel játszhatott és győzött is, a negyven különböző kísérletből azonban csak kilencszer sikerült ugyanannak a játékosnak mindkettejüket kivernie, utoljára a 2009-es US Openen volt erre példa. Pliskova most Steffi Grafhoz, Martina Hingishez, Lindsey Davenporthoz, Justine Heninhez és Kim Clijstershez csatlakozott.

063 600667430

Williamsnek nem sok esélye volt, az első szettet Pliskova 6:2-re nyerte, a másodikban már meg megdolgozott a győzelemért, rövidítésben nyert 7:6-ra. Williams térdfájdalmakkal játszott, amiatt sem tudta legjobbját nyújtani, de nem akarta ezzel magyarázni a vereségét.

„A közönségnek valószínűleg nem a legjobb, hogy mindkettejüket a saját országukban győztem le, de nekem nagyon különleges élmény. Valójában a Venus elleni meccs nagyon sokat segített nekem, nemcsak a játékomban, hanem abban is, hogyan kezeljem a közönséget. Tudtam, hogy ha a centerpályán játszom valamelyik Williams testvérrel, akkor mindenki ellenem lesz, erre készültem" – nyilatkozta a meccs után a cseh.

A másik ágon a második kiemelt Angelique Kerber legyőzte a dán Caroline Wozniackit, így a német teniszező hétfőtől átveszi az első helyet a világranglistán a 2013 eleje óta éllovas Serena Williamstől.

Elődöntők:

  • Pliskova (cseh, 10.)-S. Williams (amerikai, 1.) 6:2, 7:6 (7-5)
  • Kerber (német, 2.)-Wozniacki (dán) 6:4, 6:3