Pszichológushoz rendelték a gyerekesen viselkedő teniszezőt

2016.10.17. 12:02

Legalább három játékhétre szóló eltiltást és 25 ezer dolláros bírságot kapott hétfőn a férfi tenisztornákat szervező ATP-től az ausztrál Nick Kyrgios, aki botrányosan viselkedett a múlt heti, sanghaji tornán.

A 21 éves játékos a német Mischa Zverev elleni, elvesztett második fordulós meccsén többször is megszegte a szabályokat. Az ATP akkor 16 500 dollárra büntette: 10 ezret fizet azért, mert nem küzdött a pályán, ötezerbe kerül az, hogy trágár szavakat kiabált egy nézőnek, 1500-ba pedig további sportszerűtlen viselkedése.

A 6:3, 6:1-re elvesztett mérkőzésen Kyrgios nemtörődöm módon játszott, egyszer meg sem várta, hogy Zverev visszaüssön egy átpöttyintett szervát, hanem elindult a széke felé. Egy szurkolóval azért veszett össze, mert az beszólt neki sportszerűtlensége miatt.

Az ATP most további 25 ezer dollárra bírságolta a világranglistán 14. játékost, és nyolc játékhétre, azaz január 15-ig eltiltotta. 2017 első Grand Slam-versenye, az Australian Open éppen másnap rajtol majd.

Ha Kyrgios beleegyezik, hogy aláveti magát egy sportpszichológusi kezelésnek vagy elvégzi az ATP hasonló jellegű tanfolyamát, akkor nem nyolc, hanem csak három játékhétre, azaz november 6-ig tiltják el.

A teniszező a meccse után bocsánatot kért, azt mondta fizikailag és lelkileg is kimerült.