Fucsovicsék kiestek párosban

2016.10.24. 19:44

A Fucsovics Márton, Gödry Levente kettős az első fordulóban búcsúzott a párosok versenyében a 64 ezer euró (20 millió forint) összdíjazású budapesti férfi tenisztornán, amelynek a BOK (volt Syma) Csarnok ad otthont, írta az MTI.

A magyar duó az elsőként rangsorolt holland Wesley Koolhof, Matwe Middelkoop duótól kapott ki két sima szettben a negyeddöntőbe jutásért vívott hétfői mérkőzésen.

A WHB Hungarian Open - amely 2005 óta a legnagyobb férfi torna Magyarországon - páros mezőnye 16 duóból áll, itt Tommy Robredo és Borsos Gábor illetve Nagy Péter és Kisgyörgy Gergely lép még pályára.

A 32-es egyéni főtáblának hazai részről az ATP-rangsorban 152. Fucsovics Márton alanyi jogon tagja, míg Nagy Péter (416.) szabadkártyával indul. Fucsovics a bosnyák Mirza Basicot (160.), míg Nagy a szlovák Norbert Gombost (222.) kapta ellenfélnek.

A főtáblán szerepel a párosban idén wimbledoni bajnok francia Pierre-Hugues Herbert, aki a világranglistán elfoglalt 91. helyével a legelőkelőbben rangsorolt résztvevő lesz. Pályára lép többek között az orosz Tejmuraz Gabasvili (111.), az olasz Thomas Fabbiano (119.) és a korábbi top 50-es belga Steve Darcis (120.) is. A 2013-as wimbledoni tornán Rafael Nadalt legyőző Darcis a legutóbbi magyarországi challenger-versenyen is részt vett, még 11 évvel ezelőtt.

A délelőtti program kedden 10, szerdától 12 órakor kezdődik, míg a délutáni műsor 17 órakor rajtol el. Kedden Fucsovics, valamint a Gero Kretschmer, Andrej Vaszilevszki német, fehérorosz páros ellen pályára lépő Kisgyörgy Gergely, Nagy Péter duó lesz érdekelt.

Eredmény, páros, 1. forduló (a negyeddöntőbe jutásért):

Wesley Koolhof, Matwe Middelkoop (holland, 1.)-Fucsovics Márton, Gödry Levente 6:2, 6:2