Lázár, Olimpia
-2 °C
3 °C

29 évesen befejezi a Roland Garros-győztes Ivanovics

2016.12.28. 20:00

Bejelentette visszavonulását szerdán Ana Ivanovics, a szerbek 29 éves, egykori világelső teniszezője. A francia nyílt bajnokság 2008-as győztese a közösségi oldalán hozta nyilvánosságra döntését, amelyet azzal indokolt, hogy érzése szerint többé nem képes a legmagasabb szinten játszani.

"Nincs más választásom. Nehéz döntés volt, de visszavonulok a profi tenisztől. Senki ne szomorkodjon, legyen mindenki optimista, velem együtt" - üzente szurkolóinak.

Ivanovic 2005-ben nyerte első WTA-tornáját, két évvel később a Roland Garroson pedig már Gland Slam-döntőt játszott. 2008-ban megnyerte a párizsi tornát és a világranglista élére állt, innen kezdve azonban hullámzóvá vált a formája, ami az eredményein és a világranglista-helyezésén is meglátszott.    

Tavaly Párizsban még elődöntős volt, jelenleg azonban már csak a 63. helyen áll a WTA-rangsorban, és szeptember óta sérüléssel küzd. Karrierje során összesen 15 WTA-tornát nyert, az ausztrál nyílt bajnokságon a döntő, Wimbledonban az elődöntő, a US Openen pedig a negyeddöntő volt a legjobbja.