Piros Zsombor Federertől az energiatakarékos játékot tanulja

2017.01.30. 11:05

Piros Zsombor szombaton a juniorok között megnyerte az Australian Opent. Tizenötödik kiemeltként jutott a döntőbe, ahol a világranglista negyedik helyezettjét, Yshai Olielt győzte le 2:1-re. 

Federer láttán, elakad Piros Zsombor szava

„Benne van mindenkinek a fejében, hogy ez óriási lehetőség. A hat melbourne-i meccsem közül öt sima volt, a legnehezebb ellenfelemmel az elődöntőben találkoztam, ha a döntőben futunk össze, akkor biztosan nehezebb dolgom lett volna. Nagyon régen találkoztunk Oliellel, eddig kétszer, de ez nem befolyásolta a döntőt. Ismerjük egymást, 2016-ban minden versenyre együtt mentünk, így a taktikailag is fel tudtunk készülni egymásból" – mondta Piros.

Az izraeliek is készültek a meccsre, úgy vették, hogy most visszavágnak a tavalyi Davis-kupa-vereségért.

Piros elmondta, hogy hatéves kora óta Roger Federer a példaképe, Melbourne-ben két-három edzését látta, a meccseire viszont nem tudott elmenni. Ha közelében van, két-három percig meg sem tud szólalni. A higgadt játékot és a meccsen való nyugodtságot próbálja meg elsajátítani tőle, ahogy ő, úgy Piros is próbál energiatakarékosan játszani, ha erre lehetősége van, mert fizikailag nem olyan erős, mint a többiek.

„Fantasztikus három heten vagyunk túl, nagyon hosszú, kitartó munka gyümölcse ez. Ha a nyolcba jut, az is nagyon jó, de így a legédesebb ez a gyümölcs. A legprofibb hozzáállással végigcsinálta ezt a három hetet. Majdnem minden mozdulata a teniszről szólt, a kinti barátaival is kevesebbet érintkezett, hogy tudjon készülni minden napra. Fantasztikus érzés volt, amikor a földön feküdt, és a maroknyi magyar csapat elénekelte neki a himnuszt" – mondta Piros apja, aki edzője is fiának.