Balázs Attila kezdi majd a Davis Kupa meccsünket

2017.02.02. 11:56

A négyéves kihagyás után visszatérő Balázs Attila és Martin Klizan mérkőzésével kezdődik meg pénteken Pozsonyban a Szlovákia-Magyarország tenisz Davis Kupa-párharc az euro-afrikai zóna I-es csoportjában, írta az MTI.

A magyar szövetség tájékoztatása szerint a csütörtöki sorsoláson eldőlt, hogy a pénteki másik egyes mérkőzést Fucsovics Márton vívja Lukas Lackóval. A szombati párosban Fucsovics és Balázs a Klizan, Andrej Martin kettőssel találkozik, majd a vasárnapi két egyesre a péntekihez képest fordított felállásban kerül sor. A 28 éves Balázs legutóbb 2013-ban, Luxemburg ellen játszott, DK-mérlege 13 győzelem mellett 7 vereség.

Ami a játékosok ranglistás helyezéseit illeti, Fucsovics 160. az ATP-rangsorban, a profi teniszhez augusztusban visszatért Balázs a 317. helyen áll. Rajtuk kívül Köves Gábor, a decemberben kinevezett kapitány Gödry Leventét (707.) és Borsos Gábort (811.) hívta be. 

A válogatottból ezúttal hiányozni fog Nagy Péter, az utóbbi két év Davis Kupa-hőse ugyanis az Egyesült Államokban készül a február 20-án kezdődő Delray Beach-i ATP-tornára. A csapattal tartott ugyanakkor vendégként Piros Zsombor, aki szombaton megnyerte az Australian Open junior versenyét.

A rendező szlovákok a lehető legerősebb csapatot nevezték. Az Aegon Arenában sorra kerülő összecsapáson Martin Klizan (34.), Jozef Kovalik (110.), Lukas Lacko (121.) és Andrej Martin (134.) áll Miloslav Mecir kapitány rendelkezésére.

A két gárda egyetlen, tavaly júliusi mérkőzésén az akkor még Kuhárszky Zoltán által irányított magyarok 3-0-ra kikaptak a budapesti Europe Tennis Centerben. A szlovákok aztán szeptemberben a 28-szoros bajnok Ausztráliával találkoztak a világcsoportba kerülésért, de 3-0-ra alulmaradtak Sydneyben, így maradtak a zóna I-es csoportjában.

Előzőleg a magyarok márciusban bravúrral 3-2-re legyőzték az izraelieket a Városligetben, ezzel biztosították bennmaradásukat a csoportban.

A program:

----------

péntek 15.00:

Martin Klizan-Balázs Attila

Lukas Lacko-Fucsovics Márton

szombat 14.00:

Martin Klizan, Andrej Martin-Fucsovics Márton, Balázs Attila

vasárnap 13.00:

Lukas Lacko-Balázs Attila

Martin Klizan-Fucsovics Márton  • Hírek
  • Hírek