Lukács
9 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Balázs Attila kezdi majd a Davis Kupa meccsünket

2017.02.02. 11:56

A négyéves kihagyás után visszatérő Balázs Attila és Martin Klizan mérkőzésével kezdődik meg pénteken Pozsonyban a Szlovákia-Magyarország tenisz Davis Kupa-párharc az euro-afrikai zóna I-es csoportjában, írta az MTI.

A magyar szövetség tájékoztatása szerint a csütörtöki sorsoláson eldőlt, hogy a pénteki másik egyes mérkőzést Fucsovics Márton vívja Lukas Lackóval. A szombati párosban Fucsovics és Balázs a Klizan, Andrej Martin kettőssel találkozik, majd a vasárnapi két egyesre a péntekihez képest fordított felállásban kerül sor. A 28 éves Balázs legutóbb 2013-ban, Luxemburg ellen játszott, DK-mérlege 13 győzelem mellett 7 vereség.

Ami a játékosok ranglistás helyezéseit illeti, Fucsovics 160. az ATP-rangsorban, a profi teniszhez augusztusban visszatért Balázs a 317. helyen áll. Rajtuk kívül Köves Gábor, a decemberben kinevezett kapitány Gödry Leventét (707.) és Borsos Gábort (811.) hívta be. 

A válogatottból ezúttal hiányozni fog Nagy Péter, az utóbbi két év Davis Kupa-hőse ugyanis az Egyesült Államokban készül a február 20-án kezdődő Delray Beach-i ATP-tornára. A csapattal tartott ugyanakkor vendégként Piros Zsombor, aki szombaton megnyerte az Australian Open junior versenyét.

A rendező szlovákok a lehető legerősebb csapatot nevezték. Az Aegon Arenában sorra kerülő összecsapáson Martin Klizan (34.), Jozef Kovalik (110.), Lukas Lacko (121.) és Andrej Martin (134.) áll Miloslav Mecir kapitány rendelkezésére.

A két gárda egyetlen, tavaly júliusi mérkőzésén az akkor még Kuhárszky Zoltán által irányított magyarok 3-0-ra kikaptak a budapesti Europe Tennis Centerben. A szlovákok aztán szeptemberben a 28-szoros bajnok Ausztráliával találkoztak a világcsoportba kerülésért, de 3-0-ra alulmaradtak Sydneyben, így maradtak a zóna I-es csoportjában.

Előzőleg a magyarok márciusban bravúrral 3-2-re legyőzték az izraelieket a Városligetben, ezzel biztosították bennmaradásukat a csoportban.

A program:

----------

péntek 15.00:

Martin Klizan-Balázs Attila

Lukas Lacko-Fucsovics Márton

szombat 14.00:

Martin Klizan, Andrej Martin-Fucsovics Márton, Balázs Attila

vasárnap 13.00:

Lukas Lacko-Balázs Attila

Martin Klizan-Fucsovics Márton