Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Egyből kiverték a Davis Kupa címvédőjét

2017.02.06. 20:07

A címvédő argentinok 3-2-re kikaptak az olaszoktól Buenos Airesben, így nem jutottak a nyolc közé a tenisz Davis Kupa világcsoportjában. Ahogy az MTI megírta, a párharcban az olaszok 2-0-ra vezettek az első nap után, majd a párost és a vasárnapi első egyest is a házigazdák nyerték, ezzel 2-2-re egyenlítettek, a sorsdöntő egyest viszont eső miatt hétfőre halasztották.

A Guido Pella-Fabio Fognini meccsre ingyenes volt a belépés, ennek és a nagy tétnek is köszönhetően telt ház előtt, remek hangulatban rendezték a találkozót. Az első és a második szettet is az argentin Pella nyerte, ám Fognini fordított, és végül 2:6, 4:6, 6:3, 6:4, 6:2-re megnyerte a négy óra tizenöt perces mérkőzést, így az olaszok 3-2-re győztek, a címvédő argentinok pedig kiestek.

Az euro-afrikai zóna I-es csoportjában a magyarok a hétvégén bravúrral 3-1-re nyertek Pozsonyban a szlovákok ellen, ezzel bejutottak a világcsoport rájátszásába. Ott a 16 tagú elitmezőny első fordulójának vesztesei közül kerül majd ki Köves Gábor kapitány csapatának következő ellenfele, azaz Horvátország, Kanada, Németország, Oroszország, Svájc, Japán, Csehország vagy Argentína. A sorsolás április 11-én lesz.

A világcsoportban maradásért, illetve világcsoportba jutásért szeptemberben rendezik a mérkőzéseket.

Világcsoport, 1. forduló:

Argentína-Olaszország 2-3

Horvátország-Spanyolország 2-3

Kanada - Nagy-Britannia 2-3

Németország-Belgium 1-4

Szerbia-Oroszország 4-1

Egyesült Államok-Svájc 5-0

Japán-Franciaország 1-4

Ausztrália-Csehország 4-1

A negyeddöntőben (április 7-9.):

Ausztrália-Egyesült Államok

Franciaország - Nagy-Britannia

Szerbia-Spanyolország

Belgium-Argentína/Olaszország