Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A főbíró szemét találta el a mérges kanadai teniszező

2017.02.06. 09:58

A teniszezők Davis-kupájában a legjobb nemzetek a nyolc közé csaptak össze. A Kanadában vendégszereplő britek 3-2-el jutottak tovább, de hihetetlen körülmények között.

A 17 éves kanadai Shapovalov ugyanis egy elhibázott fonák ütés után mérgében a zsebében lévő labdába ütött, ami pechére épp a főbírót találta el.

Azonnal bocsánatot kért, de a bíró a leléptetés mellett döntött. Shapovalov vesztésre állt, de ezzel az ütéssel bevonult a tenisztörténelembe.

A juniorok között a tavalyi wimbledoni Grand Slam győztese egyébként a játékos, aki 234. helyen áll a világranglistán.  A bíró szemét azonnal jegelni kellett - pillanatok alatt látszott, hogy monoklija lesz -, de egyelőre nincs arról hír, hogy nagyobb baja lenne. 

"Szörnyen érzem magam, szégyen, amit tettem, hiszen ezzel a csapatomat és az egész országot cserben hagytam. Soha nem akartam így viselkedni. Tanultam az esetből" - mondta a 17 éves játékos később. A nemzetközi szövetség a bocsánatkérés ellenére megbüntette a tinédzsert, akinek hétezer dollárt (2 millió forint) kell fizetnie a tettéért.

A britek a következő körben a franciákkal játszanak, szintén idegenben, akkor már vélhetően Andy Murray is ott lesz a csapatban.

Kanadát egyébként kaphatja a bravúrosan szereplő magyar válogatott a következő sorsoláson.
A mostani vesztesek közül jön ugyanis ellenfele a Fucsovics Márton vezette csapatnak.

Íme az eredménysor.

  • Horvátország-Spanyolország 2-3
  • Kanada - Nagy-Britannia 2-3
  • Németország-Belgium 1-4
  • Szerbia-Oroszország 4-1
  • Egyesült Államok-Svájc 5-0
  • Japán-Franciaország 1-4
  • Ausztrália-Csehország 4-1
  • Argentína-Olaszország 2-2 - állás