6:0-val nyitott, de nem jött össze első felnőtt meccse az AusOpen-bajnok Pirosnak

2017.02.07. 20:05

A junior Australian Open-bajnok Piros Zsombor a 6:0-ra megnyert első szett után kikapott a brit Edward Corrie-tól a budapesti 64 ezer euró összdíjazású ATP-challenger férfi tenisztorna első fordulójában.

A 17 éves magyar játékos - aki 1561. a felnőtt világranglistán, így szabadkártyával indult - bátor és lehengerlő stílusban kezdett a BOK (volt Syma) Csarnok centerpályáján, és óriási meglepetésre 20 perc alatt 6:0-ra hozta a nyitószettet az ATP-rangsorban 271. riválisa ellen.

A szünetekben kabala Australian Open-törölközőjét használó Piros a második játszmában is remekül ütött, és szenzációs fogadásokat mutatott be, miközben ellenfele többször dühöngött. Ennek ellenére 3:3-nál ő vette el az elbizonytalanodó magyar adogatását, aki rögtön vissza is vette azt. Jött viszont egy újabb brék Corrie-tól, aki ezután három szettlabdát még elpuskázott, a negyediknél aztán a vonalra ütötte a labdát, és kiegyenlített.

A harmadik szett már egyoldalúan alakult, a 28 éves brit dupla brékkel 4:1-re elhúzott, és az elfáradó Piros erejéből már csak egy gémre futotta.

"Az elején életem legjobb szettjét játszottam, de aztán kijött a felnőtt mezőny magasabb szintje - értékelt az MTI-nek Piros Zsombor. - Ellenfelem jóval tapasztaltabb volt, most ennyire telt életem első challengerszintű felnőtt mérkőzésén". (MTI)

1. forduló (a 16 közé jutásért):
Corrie (brit)-Piros 0:6, 6:4, 6:2
J. Melzer (osztrák)-Borsos 6:4, 6:2