Valér
-2 °C
0 °C

Babos török ellenféllel kezd

2017.02.19. 16:51

Az első helyen kiemelt Babos Tímea a török Ipek Soylu ellen kezdi meg szereplését egyesben a jövő héten a budapesti, 226 750 dollár összdíjazású női keménypályás tenisztornán. A vasárnapi sorsoláson kiderült, hogy ha a világranglistán 33. magyar játékos legyőzi 163. helyen rangsorolt riválisát, akkor a 16 között a brit Naomi Broady (103.) vagy egy selejtezőből érkező ellenfél következik, írta az MTI.

"Sosem lehet arról beszélni, hogy egyszerű vagy nehéz a sorsolás, mindenesetre remélem, jól sikerül majd a bemutatkozásom. Mindig örömmel játszom idehaza, edzettem már a centerpályán, és fekszik nekem a borítás" - mondta a sorsolás után a világranglistapontot adó tornán az idén még nyeretlen Babos, aki párosban a nemrég Australian Open-bajnok Lucie Safarovával indul a BOK (volt Syma) Csarnokban. A két játékos korábban szerepelt már egymás oldalán, 2014-ben megnyerték a sydneyi tornát.

Az egyesben második helyen kiemelt cseh játékos (46.) eddig hét egyéni és 12 páros trófeát gyűjtött, s 2015-ben a Roland Garroson döntőt vívott. Párosban négy Grand Slam-címet ünnepelhetett az amerikai Bethanie Mattek-Sands oldalán.

A budapesti viadal főtábláján egyesben két szabadkártyás magyar lesz még a 2015-ben junior US Open-bajnok Gálfi Dalma (156.) és Stollár Fanny (282.) személyében. Előbbi a hetedik helyen kiemelt francia Oceane Dodin (66.), míg Stollár a montenegrói Danka Kovinic (69.) ellen kezd.

Párosban magyar részről - Babos és Safarova mellett - Bukta Ágnes Stollár Fannyval, Udvardy Panna pedig az orosz Anna Blinkovával indul.

Ami a vasárnap és részben hétfőn sorra kerülő selejtezőt illeti, Udvardy a harmadik helyen kiemelt román Ana Bogdannal, a szintén szabadkártyás Bukta Ágnes pedig a negyedikként rangsorolt belga Maryna Zanevskával kezd. A főtáblára jutáshoz két meccset kell nyerni.

A vasárnapi sorsolásra a Ronald McDonald Gyermeksegély Alapítvány pesti központjában került sor, s az eseményt követően Babos Tímea és Lucie Safarova ajándékokat adott át olyan kórházi kezelésben részesülő gyerekeknek, akik az alapítvány jóvoltából családjuk jelenlétében gyógyulhatnak.

A Magyar Tenisz Szövetség és az alapítvány idén elindult együttműködésének keretében Szeles Mónika, a kilencszeres Grand Slam-bajnok magyar származású teniszező, aki szombaton a Magyar Tenisz Napjának díszvendége lesz, felajánlja dedikált teniszütőjét értékesítésre az alapítványnak. Az aukcióból befolyó összeget a Ronald McDonald Házak működtetésére fordítják majd.

A selejtező mindkét magyarja, Bukta Ágnes és Udvardy Panna is búcsúzott a budapesti, 250 ezer dollár (72,2 millió forint) összdíjazású női keménypályás tenisztorna selejtezőjének első fordulójában.

A héten fedettpályás magyar bajnoki címet szerzett Bukta - aki 377. a világranglistán - vasárnap 6:4, 6:1-re kapott ki a negyedik helyen kiemelt belga Maryna Zanevskától (124.), míg a szintén szabadkártyás Udvardynak (670.) a második felvonásban szettlabdája volt saját szervánál a harmadikként rangsorolt Ana Bogdan ellen (119.), ám végül a román jutott tovább 6:1, 7:5-tel.

Fucsovics Márton a 6:0-ra megnyert első szett után kikapott a marseille-i 621 ezer euró összdíjazású férfi keménypályás tenisztorna selejtezőjében. Az ATP honlapja szerint a világranglistán 149. magyar játékost a spanyol Albert Montanes (174.) búcsúztatta, aki végül 0:6, 6:4, 6:4-re győzött 1 óra 33 perc alatt a kvalifikáció első fordulójában. Fucsovics múlt vasárnap döntőt vívott a budapesti challlenger-versenyen a BOK (volt Syma) Csarnokban.