Vendel
11 °C
24 °C
Index - In English In English Eng

Gálfit legyőzte a betegség és Dodin

2017.02.22. 19:34

A betegséggel küzdő Gálfi Dalma kétszettes vereséggel búcsúzott szerdán a 250 ezer dollár (72,7 millió forint) összdíjazású budapesti női keménypályás tenisztorna első fordulójában.

A világranglistán 154. magyar játékos nemrég még lázasan feküdt otthon, de remek meccset vívott a 63. helyen álló Oceane Dodinnel. A 183 centis francia 2:3-nál egy kettős hibával elvesztette az adogatását, ám a 18 éves Gálfi rögtön visszaaadta azt, a bréklabdánál szintén kettős hibát ütve. 

A 2015-ben junior US Open-bajnok magyar 4:4-nél ismét elbukta a szerváját, miután nem tudott befutni egy kiváló rövidítést, és hiába hívta be a szünetben edzőjét, Barátosi Leventét, 31 perc alatt Dodiné lett a nyitószett.

A folytatásban a 20 éves francia rögtön brékelt, ám Gálfi 3:3-nál utolérte őt. Dodin igyekezett minden labdát meggyorsítani, de egyre többször hibázott, 4:4-nél azonban ismét a francia került lépéselőnybw, majd egy bréklabdát hárítva hozta saját adogatását, és megnyerte az 1 óra 10 perces meccset.

"Pénteken elkezdtem köhögni, aztán szombatra már belázasodtam, az orvosok influenzát állapítottak meg. Mostanra jobban vagyok, de négy napot kihagytam, ami túl sok volt a verseny előtt" - adott látleletet az MTI-nek Gálfi. - "Ha nem idehaza vagyok, akkor valószínűleg visszaléptem volna, de összeszorítottam a fogamat, mert mindenképpen akartam játszani végre hazai közönség előtt."

Ellenfeléről azt mondta, erős volt, de legyőzhette volna, csakhogy nagyon hiányzott a kihagyott négy nap.

"Emiatt kicsit bizonytalan voltam, de megtettem mindent, ami az erőmből kitelt, úgyhogy nem vagyok elkeseredve" - jelentette ki Gálfi, hozzátéve, hétfőtől Dubajban edzőtáborozik, aztán Kínába repül két 60 ezer dollár összdíjazású tornára.

A folytatásban a Körmöczy Zsuzsáról elnevezett centerpálya utolsó meccsén az első helyen kiemelt Babos Tímea (33.) találkozik a török Ipek Soyluval (161.). A Temesvári Andrea pályán este párosban Udvardy Panna és az orosz Anna Blinkova vív nyolcaddöntőt a negyedikként rangsorolt tajvani Hszieh Szu-vejjel és grúz Okszana Kalasnyikovával.

Dodin (francia)-Gálfi 6:4, 6:4