Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Gálfit legyőzte a betegség és Dodin

2017.02.22. 19:34

A betegséggel küzdő Gálfi Dalma kétszettes vereséggel búcsúzott szerdán a 250 ezer dollár (72,7 millió forint) összdíjazású budapesti női keménypályás tenisztorna első fordulójában.

A világranglistán 154. magyar játékos nemrég még lázasan feküdt otthon, de remek meccset vívott a 63. helyen álló Oceane Dodinnel. A 183 centis francia 2:3-nál egy kettős hibával elvesztette az adogatását, ám a 18 éves Gálfi rögtön visszaaadta azt, a bréklabdánál szintén kettős hibát ütve. 

A 2015-ben junior US Open-bajnok magyar 4:4-nél ismét elbukta a szerváját, miután nem tudott befutni egy kiváló rövidítést, és hiába hívta be a szünetben edzőjét, Barátosi Leventét, 31 perc alatt Dodiné lett a nyitószett.

A folytatásban a 20 éves francia rögtön brékelt, ám Gálfi 3:3-nál utolérte őt. Dodin igyekezett minden labdát meggyorsítani, de egyre többször hibázott, 4:4-nél azonban ismét a francia került lépéselőnybw, majd egy bréklabdát hárítva hozta saját adogatását, és megnyerte az 1 óra 10 perces meccset.

"Pénteken elkezdtem köhögni, aztán szombatra már belázasodtam, az orvosok influenzát állapítottak meg. Mostanra jobban vagyok, de négy napot kihagytam, ami túl sok volt a verseny előtt" - adott látleletet az MTI-nek Gálfi. - "Ha nem idehaza vagyok, akkor valószínűleg visszaléptem volna, de összeszorítottam a fogamat, mert mindenképpen akartam játszani végre hazai közönség előtt."

Ellenfeléről azt mondta, erős volt, de legyőzhette volna, csakhogy nagyon hiányzott a kihagyott négy nap.

"Emiatt kicsit bizonytalan voltam, de megtettem mindent, ami az erőmből kitelt, úgyhogy nem vagyok elkeseredve" - jelentette ki Gálfi, hozzátéve, hétfőtől Dubajban edzőtáborozik, aztán Kínába repül két 60 ezer dollár összdíjazású tornára.

A folytatásban a Körmöczy Zsuzsáról elnevezett centerpálya utolsó meccsén az első helyen kiemelt Babos Tímea (33.) találkozik a török Ipek Soyluval (161.). A Temesvári Andrea pályán este párosban Udvardy Panna és az orosz Anna Blinkova vív nyolcaddöntőt a negyedikként rangsorolt tajvani Hszieh Szu-vejjel és grúz Okszana Kalasnyikovával.

Dodin (francia)-Gálfi 6:4, 6:4