Fucsovics 6:2, 6:2-es győzelemmel kezdte egyéniben a budapesti tenisztornát

2017.04.25. 17:11 Módosítva: 2017.04.25. 17:31

A legmagasabban jegyzett magyar férfi teniszező, a világranglista 154. Fucsovics Márton 6:2, 6:2 -re legyőzte a 89., de 2008-ban top10-es Mihail Juzsnijt az óbudai Nemzeti Edzésközpontban rendezett Gazprom Hungarian Open tenisztorna első fordulójában.

Fucsovics az első szettben 1:1-nél, majd pedig 4:2-nél vette el ellenfele adogatását. A játszma megnyerése után az egyébként inkább a gyorsabb pályákat szerető magyar játékos ment tovább, a másodikban 2:2-nél vette el először Juzsnij adogatását, majd 4:2-nél újból brékelt. A meccsért adogatva két bréklabdát kellett hárítania, de kiszerválta a találkozót.

Szerdán a nyolcaddöntőben Fucsovics ellenfele majd a negyedik kiemelt Fernando Verdasco lesz.

Fucsovics szabadkártyával került főtáblára a 250-es ATP-tornán, és a sorsolásnál is ott volt a fiatal horváttal, a kedden az első körben búcsúzó Borna Coric-csal együtt. Fucsovics párosban is érdekelt volt, de hétfőn kiesett a román Marius Copillal az oldalán.

A selejtezőben indult még rajta kívül a 270. helyen álló Balázs Attila, és az Australian Open junior bajnoka, Piros Zsombor is, de egyiküknek sem sikerült feljutnia a főtáblára. Balázs viszont Borsos Gáborral az oldalán 6:3, 6:2-re legyőzte a Schwartzman-Molteni párost hétfőn a párosverseny első körében.

A Balázst a selejtezőben legyőző Björn Fratangelo kedden egyébként 6:4, 6:1-gyel kiütötte a ranglista 30., és 5. kiemelt Gilles Simon-t.

Egyéniben az első négy kiemelt, Lucas Pouille, Ivo Karlovic, Fabio Fognini és Fernando Verdasco az első körben nem játszott, csak a második fordulóban, szerdától kezdi meg a tornát.

A világranglista 14. helyezett fiatal francia múlt héten elődöntőt játszott a Monte Carló-i 1000-es tornán, tavaly pedig a szintén salakos római 1000-esen jutott elődöntőbe. 2016-ban Wimbledonban és a US Openen is negyeddöntőt játszott.

A 2 méter 11 centis Karlovic leginkább a bombaszerváiról ismert, míg Fognini és Verdasco már korábban is járt Budapesten, és játszott bemutatómérkőzéseket a Tennis Classics-en. Verdasco hétfőn a rakparton miniteniszezett Szilágyi Áron olimpiai bajnok kardvívóval, és Bernek Péter rövid pályás világbajnok úszóval is.

A főtáblás küzdelmek megkezdése előtt egyébként Marat Szafin és Goran Ivanisevic játszott egymással bemutató mérkőzést vasárnap, a kétszeres Grand Slam-győztes orosz legyőzte Wimbledon 2001-es bajnokát.