Sarapova szabadkártyával lehet ott a következő két GS-tornán

2017.05.03. 17:28

Ha addig nem szerez elég világranglista-pontot az automatikus induláshoz, június 20-án döntenek arról, rajthoz állhat-e a wimbledoni nyílt teniszbajnokságon Marija Sarapova.

"Régi és jól bevált módszereink vannak arra, hogy ki kapja meg a szabadkártyákat, és idén sem fogunk ettől eltérni. Először is meg kell várnunk, hogy Marija egyáltalán igényelni fog-e. Ha igen, akkor június 20-án döntünk a kérésről" - nyilatkozta Philip Brook, a tornának helyet adó All England Club elnöke.

Az orosz játékos múlt héten tért vissza 15 hónapos doppingeltiltásából, és rögtön elődöntőig jutott a stuttgarti salakpályás versenyen, így a 262. helyen tért vissza a világranglistára.

A wimbledoni tornáig Rómában és Madridban még biztosan elindul Sarapova, hiszen szabadkártyát kapott a szervezőktől. Ha ezeken a viadalokon jól szerepel, esélye lehet kivívni legalább a selejtezős indulás jogát, ehhez a világranglista első 184 helyezettje közé kell kerülnie.

A főtáblán a május 22-ei világranglista első 104 helyezettje indulhat biztosan. A selejtező mezőnyét június 5-én nevezik meg, itt a ranglista soron következő 80 helyezettje indulhat alanyi jogon.

Az ötszörös Grand Slam-bajnok Sarapova 2004-ben nyerte meg a wimbledoni bajnokságot, az volt pályafutása első GS-címe. Roland Garros-szabadkártyájáról május 16-án döntenek. Sarapova azt a tornát kétszer nyerte meg. (MTI)