Bernadett
7 °C
12 °C
Index - In English In English Eng

A döntő szettet nem bírta erővel Babos Tímea

2017.05.30. 14:15

Babos Tímea egyesben már a nyitókörben búcsúzott a francia nyílt teniszbajnokságon.

A magyar játékos kedden a hazai közönség előtt szereplő Alizé Cornet-tól kapott ki három játszmában, 2 óra 35 perc alatt - közölte az MTI. 

Remekül kezdett a magyar teniszező, mindössze két és fél perc játék után elvette riválisa adogatását, majd a sajátját hozva gyorsan brékelőnybe került. Ezt követően azonban Cornet - aki legjobbjaként 2015-ben nyolcaddöntős volt - sorozatban hat játékot nyert és 46 perc alatt szettelőnybe került. A második játszma rendkívül szoros játékot és rövidítést hozott, amelyben Babos bizonyult jobbnak, így következhetett a döntő szett.

A mindent eldöntő harmadik játszmában Babos azonnal elvesztette adogatását, a következő játékban azonban 40-0-ről fordítva visszavette azt. A soproni teniszező nem örülhetett sokáig, hiszen Cornet újra brékelt, innentől pedig nem adott esélyt Babosnak, aki már csak egy játékot tudott nyerni.

Babos párosban még érdekelt Párizsban: a cseh Andrea Hlavackova oldalán újra hazai játékosok ellen kell bizonyítania, Amandine Hesse és Tessah Andrianjafitrimo duójával találkozik.

  • Női egyes, 1. forduló (a 64 közé jutásért): 
  • Alizé Cornet (francia)-Babos Tímea  6:2, 6:7 (5-7), 6:2