Wimbledon: Babos Tímea úton volt a csoda felé, de összeomlott Wozniacki ellen

2017.07.04. 21:04 Módosítva: 2017.07.04. 21:05
A harmadik szettben egy labdára volt a 2-0-tól, helyette hat játszmát vesztett zsinórban.

Babos Tímea egyesben búcsúzott Wimbledontól, miután 6:4, 4:6, 6:1-re kikapott Caroline Wozniackitól, a dánok volt világelsőjétől, a torna első fordulójában.

A sorsolás ismeretében, illetve tudva, hogy milyen rossz formában érkezett Babos Tímea Wimbledonba, nem okozott nagy meglepetést, hogy Wozniacki a végállomást jelentette a magyar teniszező számára. Viszont ahogy Babos kiesett, az jócskán hagyott bennünk hiányérzetet. Az utóbbi évek egyik legnagyobb magyar teniszszenzációja is benne volt a pakliban, amikor hirtelen minden elromlott.

A dánok volt világelsője esélyeshez méltóan kezdett, rögvest a mérkőzés elején elhúzott 4-2-re, ám innen Babosnak sikerült kiegyenlítenie, hogy aztán 4-4-nél a magyar játékos ismét elbukja adogatását, és ezzel lényegében az első szetett is.

A második szett elején Babos semmire elvett adogatással sokkolta Wozniackit, aki a meccsnek ebben a szakaszában igencsak elbizonytalanodott. Ezt a magyar teniszező nagyszerűen kihasználta, és végig megőrizve brékelőnyét kiegyenlített, a második szett 6-4-es megnyerésével.

A harmadik szett úgy kezdődött, mint egy álom, Babos ismét nullára nyerte ellenfele adogatását, majd 40-semmire vezetett a saját szervájánál, amikor egyik pillanatról a másikra vége lett a világnak.

A harmadik szett első 7 pontjának megnyerését követően, amikor egy nyert ponttal 2-0-s előnybe kerülhetett volna a döntő szettben, Babos egyszerre mintha elfelejtett volna teniszezni, és előbb az adogatását veszítette el, majd a rákövetkező 5 játékot zsinórban.

Az ötödik helyen kiemelt dán teniszező így 6-1-re nyerte a harmadik szettet, Babosnak pedig maradt az esély, hogy párosban vígasztalódjon (a cseh Andrea Hlavácková oldalán indul a versenyen, negyedik kiemeltként). Bár valószínű, hogy a párostól függetlenül ez a vereség még egy jóideig kísérteni fogja.

Wimbledon, nők, 1. forduló (a 64 közé jutásért):
Caroline Wozniacki (dán, 5.)-Babos Tímea 6:4, 4:6, 6:1