Nevetséges büntetés a bírót aprópénzzel alázó orosznak Wimbledonban

2017.07.06. 15:39

Pénzbüntetést kapott az orosz Danyiil Medvegyev a Nemzetközi Tenisz Szövetségtől (ITF), mert szerdai veresége után pénzt dobált a főbírónak a wimbledoni teniszbajnokságon.

A 21 éves játékos már a belga Ruben Bemelmans elleni meccs közben összeveszett a székbíróval. Mariana Alves ugyanis figyelmeztetésül levont tőle egy pontot, mire Medvegyev arra kérte a mérkőzés ellenőrét, hogy távolítsa el a játékvezetőt. A találkozó után kezet fogott a portugál bíróval, majd kivett a tárcájából néhány érmét, és felé dobta.

Az elképesztően megalázó eset ellenére az ITF

mindössze 14 500 dolláros bírsággal sújtotta Medvegyevet,

aki később elnézést kért tettéért.

Az orosz teniszező nem először okozott botrányt egy meccsen: tavaly kizárták egy amerikai challengerversenyről, mivel

azzal gyanúsította meg a fekete főbírót, hogy összejátszik szintén fekete ellenfelével.

Medvegyev a mostani tornán a tenisztudásával is szenzációt okozott Wimbledonban, az első fordulóban kiverte a GS-győztes Stan Wawrinkát.

Egy másik botrányhős, Bernard Tomic 15 ezer dolláros büntetést kapott a kiesése utáni sajtótájékoztatón tett kijelentéseiért, valamint sérülés színleléséért. Az ausztrál kedden három sima szettben kikapott a német Mischa Zverevtől, majd közölte: "Unatkoztam a pályán, nem találtam motivációt. Mentálisan és fizikálisan sem álltam készen, és ápolást is csak azért kértem, hogy történjen valami."

Tomicot már kétszer is kitették ideiglenesen hazája Davis Kupa-csapatából renitens viselkedése miatt. (MTI/Index)