Judit
2 °C
7 °C

Botrány: már az angolok sem tudnak rendes gyepet csinálni

2017.07.09. 07:13

Andy Murray második körös ellenfele, Dustin Brown már előre panaszkodott, hogy a wimbledoni tenisztorna pályái egyre lassabbak, aztán a címvédő és öccse is kritizálta a gyep minőségét.

„Elég sok kikopás van a pályán, rögtön az alapvonal mögött és előtt is. Ott elég göröngyös a gyep, olyan mint a golfban kiütött gyepdarabok. Nem igazán emlékszem ilyenekre korábbról. Nem hinném, hogy a pálya olyan jó állapotban van, mint a korábbi években" – mondta Andy Murray, miután legyőzte Fogninit a harmadik fordulóban.

Murray próbált találgatni, hogy mi lehet ennek az oka. Arra jutott, hogy az elmúlt hetek forrósága és a kevés eső miatt váltak pocsékká a pályák. Igaz, nem mindegyik. Néhány külső pálya jó állapotban van a versenyzők szerint. 

Kristina Mladenovic a 18-as pályán sérült meg. Alison Riske ellen melegített, amikor kifordult a bokája, és emiatt a térde is megcsavarodott. Később elmondta, két játszma után mindketten azt gondolták, hogy be kéne szüntetni a meccset, mielőtt valami rossz történik.

Jamie Murray is ott játszott párost, ahol Mladenovic, neki sem volt jó véleménye. „Wimbledon az hiszi, hogy ez a legjobb torna a világon, de ehhez azért biztosítania kéne a ezeket a normákat. Azt gondolom, hogy idén a pályák nem ütötték meg a korábbi szintet, ahogy korábban."

A szervező All England Club még csütörtökön kiadott egy nyilatkozatot, amiben azt állították, hogy a pályák játékra alkalmasak, ahogy mindig.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?