Djokovicsot a válla állíthatja meg Wimbledonban

2017.07.11. 19:12

Novak Djokovics szettveszteség (6:2, 7:6 (7-5), 6:4 ) nélkül jutott be wimbledoni tenisztorna negyeddöntőjébe, de vállfájdalmai miatt nehéz lesz neki a folytatás.

A labdaszedőkkel keményen bánó Adrian Mannarino a torna egyik meglepetésembere volt eddig, világranglista ötvenegyedikként verekedte be magát a legjobb tizenhat közé, de Djokovics ellen már nem volt esélye a franciának a hétfőről elhalasztott meccsen. Az első szettet nagyon simán bukta, a másodikban a hullámzóan Djokovics rövidítésre kényszerült, de nem került nagy bajba, aztán a harmadik játszma is elég egyértelmű volt.

Djokovicsnak azonban volt néhány problémája, ahogy az idei tornán sokan, ő is panaszkodott a gyep állapotára. Nadal elhúzódó meccse miatt hétfőn nem játszhatott az egyes pályán, a szervezők pedig bár megtehették volna, nem tették át a nyolcaddöntőjét a centerpályára.

A szerb játékosnak a vállával is gondjai voltak, kétszer is ápolást kért az orvostól. Djokovics nem mondott túl sokat a sérüléséről. „Meglátjuk, ez olyan dolog, ami hátráltat, és már tart egy ideje, de még mindig tudok vele játszani."

Djokovics következő ellenfele Thomas Berdych lesz.

Eredmények, negyeddöntő:

  • Muguruza (spanyol, 14.)-Kuznyecova (orosz, 7.) 6:3, 6:4
  • V. Williams (amerikai, 10.)-Ostapenko (lett, 13.) 6:3, 7:5

   
férfiak, nyolcaddöntő:

  • Djokovics (szerb, 2.)-Mannarino (francia) 6:2, 7:6 (7-5), 6:4

A negyeddöntő párosítása:
Müller (luxemburgi, 16.)-Cilic (horvát, 7.), Murray (brit, 1.)-Querrey (amerikai, 24.), Raonic (kanadai, 6.)-Federer (svájci, 3.), Berdych (cseh, 11.)-Djokovics