Muguruza legyőzte Venus Williamset, megnyerte Wimbledont

000 QM5GC
2017.07.15. 16:45 Módosítva: 2017.07.15. 16:52

Garbiñe Muguruza nagyszerű játékkal győzte le 7:5, 6:0-ra mindössze 1 óra 17 perc alatt Venus Williamset a wimbledoni döntőben. A 23 éves spanyol ezzel a tavalyi Roland Garros után most a füves pályás Grand Slamen is győzni tudott.

A 37 éves Williams ugyan több nyerőt ütött, de jóval többet is hibázott, és az első szettben megfordított egyik játék után Muguruza szárnyakat kapott, nagyon koncentrált volt, és 23 perc alatt kiosztott egy 6:0-t az amerikainak.

Muguruza az első adogatását rögtön kettős hibával kezdte, de utána mindketten biztosan hozták a szerváikat. Az első szett közepén mindkettőjüknek egy-egy bréklabdát kellett hárítaniuk, de megoldották.

Williams 5:4-nél két szettlabdához is jutott, de Muguruza megfordította a gémet, és ezen sok múlott. Az amerikai következő adogatásánál már ő jutott két bréklabdához, amiből a másodikat megcsinálta. Utána pedig kiszerválta a játszmát.

A második szett elején Venus Williams bréklabdánál bevágott szervájáról a Muguruza által kikért challenge után kiderült, hogy kint volt, ami annyira megzavarta az amerikait, hogy utána kettős hibával bukta el az adogatását.

Muguruza jól szervált, pontos nyerőkkel tudta nyomás alatt tartani az amerikait, aki több pontnál fáradtnak tűnt, és végül képtelen volt hozni az adogatását a második játszmában. Muguruza három meccslabdájából kettőt még hárított Williams, de utána a spanyol ünnepelhette a győzelmét.

Muguruza két éve már döntős volt a londoni Grand Slamen, de akkor nem bírt Serena Williamsszel. Tavaly viszont az amerikait legyőzve nyerte meg első Grand Slamjét a Roland Garroson, most pedig a nővére ellen győzött Wimbledonban.

A spanyol azt mondta, mindig is erről a győzelemről álmodott. „Két éve elbuktam a döntőt Serena ellen, de akkor azt mondta, egyszer fogok itt nyerni" – emlékezett vissza. Williams 37 évesen is nagyot menetelt a tornán, és úgy vélte, lesznek még lehetőségei.

(Borítókép: AFP / Glyn Kirk)