Egy hét múlva már Rafael Nadal lesz a világelső

2017.08.14. 20:09

Roger Federer sérülés miatt visszalépett a 5,63 millió dollár (1,43 milliárd forint) összdíjazású cincinnati keménypályás férfi tenisztornától, így egy hét múlva ismét Rafael Nadal lesz a világelső.

A 19-szeres Grand Slam-győztes svájci vasárnap kikapott a montreali döntőben a német Alexander Zverevtől. A negyedik helyen kiemelt, 20 éves Zverevnek 67 perc kellett a győzelemhez, ezzel az ötödik tornáját nyerte már meg idén.

A világranglistán jelenleg második Federer a meccs után nem sokkal jelezte, hogy bár elutazik az ohiói nagyvárosba, de egy kisebb hátsérülés miatt nem vesz részt a versenyen. Ez egyébként valószínűsíthető volt, hisz már a Zverev elleni párharc során is látszott rajta, hogy nincs 100 százalékos állapotban.

Federer visszalépése azt jelenti, hogy Rafael Nadal leváltja Andy Murrayt az ATP-rangsor éléről. A 15-szörös GS-győztes spanyol játékos 2014. július 6. után tér vissza az első helyre, ahol korábban már 141 hetet töltött.

A brit Murray Federerhez hasonlóan nem vesz részt az e heti tornán sérülés miatt, így 41 hét után csúszik le az élről. Rajtuk kívül Novak Djokovic, Marin Cilic és Stan Wawrinka sem fog játszani, így a top6-ból mindössze Nadal lép majd pályára.