Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Ilyen ütést még Federer sem biztos, hogy tudna

2017.09.18. 06:51

A magyar férfi teniszválogatott 3-1-re verte az oroszokat a Davis-kupa világcsoport osztályozóján, és jutott a legjobb 16 közé, azaz a világcsoportba, erre 1996 óta nem volt példa.

Fucsovics Márton és Balázs Attila szombaton pazar játékkal, 3-0-ra győzte le az orosz csapatot, ami önmagában is szenzációs, de amit Fucsovics tett a meccsen, az különösen az.

A Davis-kupa hivatalos oldala a nap ütésének választotta a legjobb magyar férfi játékosunk egyik produkcióját. Tényleg az volt. A harmadik szettben, 2-1-es orosz vezetésnél a magyar játékos úgy ütötte vissza labdát, hogy oda se nézett, a háta mögül visszanyúlva tette át.

Ez még nem ért pontot, de Balázs Attila végül bevágta. A mieink 7-6, 6-4, 7-6-ra nyertek, így vasárnap már csak egyet kellett nyerni a bravúrhoz. Fucsovics meg is csinálta, két nap alatt két top40-es teniszezőt legyőzve a világcsoportba juttatta a magyar válogatottat. 

Olyat tett, ami az elmúlt 22 évben a magyar férfi teniszben nem történt. Ez az ütés és az egész három nap megmutatta, létezik magyar tenisz.