Koronavírus adatok

2021. nov. 26.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Taksony
0 °C
4 °C

Fucsovicsék a Davis–kupa-döntőssel játszanak a világcsoportban

2017.09.20. 16:41

Londonban, a Davis-kupa főszponzora, a BNP Paribas székházában megtartották a sorozat 2018-as világcsoportjának a sorsolását, amelyen Magyarország is érdekelt volt, miután kiverte az osztályozón az orosz válogatottat.

A mieink Belgiumot kapták.

A meccseket 2018. február 2-4. között rendezik, valószínűleg Belgiumban, mert a belgák a Davis-kupa idei döntőjét játsszák Franciaországgal, és döntősként választhatnak, hogy velünk hol akarnak megmérkőzni. A világcsoportban idén a németeket 4-1-re, az olaszokat 3-2-re, Ausztráliát szintén 3-2-re győzték le.

Legjobbjuk, egyben a válogatott kapitánya is a világranglistán a 12. helyen álló David Goffin. Az ausztrálok ellen a 77. Steve Darcis volt a másik egyes játékos, párosban pedig Ruben Bemelmans (92.) és Arthur De Greef (149.) állt a hálók elé. 

A belgákkal eddig 12-szer találkoztunk, hétszer ők, ötször mi nyertünk. A legutóbbi meccs 1990-ben volt, akkor salakon, Brüsszelben győztek 4-1-re a Noszály Sándor, Lányi András, Markovits László összetételű magyar csapattal szemben.

A legjobb belga, Goffin idén végig a top15-ben állt. Két tornagyőzelme van összvissz, de az a kettő is még 2014-ből. Idén az Australian Openen negyeddöntős volt, egy 250-es és egy 500-as tornán jutott el a döntőig.

A további párosítások:

  • Franciaország–Hollandia
  • Japán-Olaszország
  • Spanyolország–Nagy-Britannia
  • Ausztrália–Németország
  • Kazahsztán-Svájc
  • Horvátország-Kanada
  • Szerbia-Egyesült Államok

Mi természetesen nem voltunk kiemeltek, nem volt baj, így elkerültük a spanyolokat, a németeket és az amerikaiakat is. A magyar csapat amúgy az oroszok elleni sikerrel nyolc helyet javított a világranglistán, és már 18. helyen áll.

A magyar válogatott az elmúlt hétvégén Oroszország ellen vívta ki bravúrosan a világcsoportba jutást. Fucsovics Márton és Balázs Attila 3-1-re verte a papíron sokkal erősebb orosz csapatot. A döntő pont is méltó volt az egész meccshez. Fucsovics 5:4-es vezetésnél két bréklabdát vett el a világrangsorban 32. Karen Hacsanovtól, aki az utolsó labdáját a vonalon túlra ütötte. A székbíró jelezte végül az outot.

Fucsovics a Nemzeti Sportnak adott interjújában elmondta, abban biztos volt, hogy kint volt Hacsanov labdája, de olyan sáros volt a salak, hogy alig lehetett látni a nyomot.

Bekarikáztam egyet, odajött a székbíró, de egy másikat mutatott. Mondtam neki, hogy tőlem kereshet másik nyomot, de hogy kint volt a labda, az biztos. Azt válaszolta, hogy oké, aztán felemelte a mutatóujját, hogy out.