Fucsovics lemosta a világranglista-50. ellenfelét

2017.10.25. 14:14

Fucsovics Márton nagyon simán legyőzte az amerikai Jared Donaldsont a Bázelben zajló, fedettpályás tenisztorna első fordulójában.

A legjobb magyar férfi teniszező, aki a világranglistán a 100. helyen áll mindössze egyetlen gémet engedélyezett az ötven hellyel előrébb álló ellenfelének, 57 perc alatt 6:0, 6:1-re lemosta. A tornán ott van a a korábban hétszer első, 2015-ös bajnok  Roger Federer is, igaz a felső ágon, azaz Fucsovics a döntőbe találkozhatna vele

A magyar teniszező kiváló játékkal kezdte a meccset. Az első szettben semmire hozta az adogatását, majd két bréklabda után a harmadikat megnyerte. 3-0 után megint simán vette a világranglistán pont félszázzal előtte álló amerikai adogatását, majd ismét simán nyerte az adogatójátékát. Pillanatok alatt az első szettért fogadott és három labdája is volt a 6-0-hoz végül Donaldson a hálóba vágta, alig 25 perc alatt 1-0 volt Fucsovics javára.

A második szett rosszul kezdődött, egy végtelennek tűnő gém után az amerikai elvette Fucsovics adogatását, 15 labdamenet kellett ehhez. Donaldson kétkezes fonákjai és emelése sem jött ezután, így gyorsan sikerült visszabrékelni, majd megint jött egy semmire nyert játék és 2-1-re fordított a magyar. A lendülete továbbtartott és egy egészen kiváló szervafogadással megint elvette ellenfele adogatását.

Elkapta a fonalt és 4-1-re hozta az adogatását, Donaldson motivációi is csökkenni látszottak, olyannyira, hogy megint bukta az adogatását és Fucsovics a győzelemért adogathatott. Ez is olyan sima volt, mint az egész meccs, egy óra sem kellett ehhez a nagy győzelemhez.

Fucsovics 2016 áprilisa óta először nyert – amúgy a harmadik ilyen versenyén – APT 500-as tornán meccset, de 16 közé életében először jutott.

ATP-torna főtábláján legutóbb augusztus végén, egy 250-es tornán, Winston-Salemben tudott meccset nyerni. Ugyanúgy azt az Ernests Gulbist verte, akit tavaly áprilisban is.

A második fordulóban az argentin Leonardo Mayer következik, aki 30 éves és a világranglista 52. helyén áll, két éve a 21. is volt. Az első körben a torna nyolcadik kiemeltjét, a német Mischa Zverevet győzte le, még nem játszott Fucsoviccsal, de magyarral már igen, 2011-ben Kellner Ádámot verte egy Challengeren. Fucsovics ezért győzelemért már 65 ATP-pontot és 25 790 eurót kapott.