Fucsovics nyolc perc alatt érte el élete legnagyobb sikerét

2017.10.26. 13:32 Módosítva: 2017.10.26. 19:46

Fucsovics Márton pillanatok alatt továbbjutott a bázeli tenisztorna negyeddöntőjébe, miután ellenfele, a világranglistán 52. argentin Leonardo Mayer 3-0-s állásnál feladta a meccset. Fucsovics ezzel pályafutása legjobb eredményét érte el, bőven a 90-ben lesz a világranglistán.

Az elődöntőbe jutásért a horvát rangadó győztese ellen, a világranglista-54. Borna Coric, vagy a címvédő és negyedik helyen álló Marin Cilic ellen folytatja majd pénteken.

Megint fantasztikus lendülettel kezdett Fucsovics. Semmire hozta a saját adogatását, majd mindössze egy vesztett labdával elvette az argentin szervajátékát, és nyolc perc játék után, magabiztosan adogatva 3-0-ra vezetett, a 14 pontból 12-őt megnyert.

A szünetben aztán Mayer a székén maradt, orvos is érkezett hozzá. Sokáig lemondóan bólogatott, végül felállt, és ment kezet fogni.

Fucsovics már 110 ATP-pontot bezsebelt, 85-86. hely környékére léphet elő, de jöjjön inkább a folytatás és a döntőben a felső ágon szereplő Roger Federer.

„Ha rosszul is volt az ellenfél, azt hiszem, tettem róla, hogy el is menjen a kedve a játéktól. Természetesen ezúton is jobbulást kívánok neki" – nyilatkozta közösségi oldalán Fucsovics, aki úgy vélekedett, ott folytatta, ahol szerdán abbahagyta.

„Jól éreztem magamat a pályán, jól is ment a játék. Nem értettem azt a kirohanását, amikor összetörte az ütőjét, de akkor is igyekeztem csak a magam játékával foglalkozni. Fura, de életem első megnyert ATP500-as nyolcaddöntője után el kellett mennem edzeni, hogy meglegyen a terhelés" – mesélte a nyíregyházi sportoló, aki elsősorban az adogatást gyakorolta.

Bázel, keménypályás tenisztorna, nyolcaddöntő

Fucsovics Márton (magyar, 100.)-Leonardo Mayer (argentin, 52.) 3-0, Mayer feladta.