Fucsovics: Sosem volt még ilyenben részem

2017.10.28. 08:59 Módosítva: 2017.10.28. 08:59

Fucsovics Márton életében először játszott top10-es teniszezővel, és a horvát Marin Cilic ellen 6:7, 7:5, 6:7-re kapott ki a baseli tenisztorna negyeddöntőjében. A címvédő Cilic nagy hullámvölgyben volt a harmadik szettben vezetése után, de a végére összekapta magát, és nagy nehezen legyőzte az ezzel a szereplésével a világranglista 85. helyére érkező 25 éves magyart.

Fucsovics saját Facebook oldalán köszönte meg a nézők biztatását, eljutott hozzá a szurkolók szeretete itthonról is. Elöljáróban megállapította, büszke arra, hogy ilyen teniszt tudott bemutatni.

"Van egy kis hiányérzet bennem, mert volt olyan szituáció is, amikor két labdára voltam a győzelemtől, az elődöntőtől"

- rögzítette.

A második szettben már telt ház volt, és a svájciak neki szurkoltak - most először játszott ilyen rangos tornán negyeddöntőt -, ami sok erőt adott neki.

"Edzőm, Sávolt Attila azért dicsért meg leginkább, hogy a második és harmadik szettben háromszor, illetve kétszer vettem el a kétszáz felett szerváló Cilic adogatását. Mindenemet ott hagytam a pályán, a közönség űzött-hajtott, a végén pedig felállva megtapsoltak. Sosem volt még ilyenben részem, őszintén mondom, hogy majdnem elsírtam magam.  Mindenki gratulál, a biztonsági őröktől kezdve a riválisokon át az éppen most velem szembe jövő Jonas Björkmanig, Cilic edzőjéig. Nagyon sok erőt ad a folytatáshoz ez a verseny, ez a meccs. "

Az utoljára top100-as magyar játékos, Sávolt Attilával remek párost alkotnak, aki ha kell, ha dicséri, ha kell, korholja. Reméli ugyanakkor, hogy a meccs után most nem kap a fejére.

Az idén már nem biztos, hogy elindul valamelyik tornán, az Australian Openen viszont biztosan ott van a főtáblán. A február eleji, belgák elleni Davis Kupa meccs előtt ez mindenképp jó jel.