Átütően kezdték az évet teniszezőink

2018.01.01. 11:30

Babos Tímea két sima játszmában legyőzte a kínai Vang Hszi-jut a 750 ezer dollár (194 millió forint) összdíjazású sencseni keménypályás női tenisztorna első fordulójában, hétfőn, számolt be az MTI.

A nyolcadik helyen kiemelt Babos mindössze két játszmát veszített a 72 perces mérkőzésen a világranglista 584. helyén álló 16 éves riválisával szemben, aki szabadkártyával került a főtáblára.

A rangsorban 55. magyar teniszező ellenfele a nyolcaddöntőben a lengyel Magda Linette (72.) lesz, akivel korábban még nem találkozott.

A kínai tornát a világranglista-vezető román Simona Halep és a korábbi világelső orosz Marija Sarapova is sima győzelemmel kezdte.

Eredmények,  1. forduló (a 16 közé jutásért):

  • Babos Tímea (8.)-Vang Hszi-ju (kínai) 6:1, 6:1
  • Halep (román, 1.)-Gibbs (amerikai) 6:4, 6:1
  • Cs. Suaj (kínai, 3.)-Blinkova (orosz) 6:3, 6:4
  • Kovinic (montenegrói)-Szakkari (görög, 7.) 4:6, 6:2, 6:3
  • Alekszandrova (orosz)-Vögele (svájci) 6:2, 6:3
  • Sarapova (orosz)-Buzarnescu (román) 6:3, 6:0
  • Dijasz (kazah)-Parmentier (francia) 6:3, 6:4
  • Vang (kínai)-Paolini (olasz) 6:0, 6:4

A legjobb magyar férfi egy gémmel tovább volt a pályán

Fucsovics Márton két sima játszmában legyőzte az argentin Nicolas Kickert az indiai Púnában zajló, 501 ezer dollár (130 millió forint) összdíjazású keménypályás férfi tenisztorna első fordulójában, hétfőn.

A világranglista 85. helyén álló magyar játékos öt alkalommal vette el dél-amerikai ellenfele adogatójátékát, Kickernek ez egyszer sem sikerült a mindössze 55 perces mérkőzés során.

"Jól ment a játék, a szerváim nagyon hatékonyak voltak, és végig tudtam irányítani a meccset"

- mondta közösségi oldalán a győztes.

Fucsovics ellenfele a nyolcaddöntőben a negyedik kiemelt francia Benoit Paire lesz. A két teniszező eddig egy alkalommal találkozott egymással: tavaly áprilisban, a franciaországi Sophia Antipolisban rendezett challenger-torna negyeddöntőjében Paire két szettben győzött.

"A következő meccs keményebb lesz, miután Paire szereti a gyorsabb pályát, de jó formában vagyok, fizikailag is jól érzem magam, így bármi lehet" - tette hozzá.

Fucsovics párosban a kazah Mihail Kukuskin oldalán az elsőként rangsorolt Robert Lindstedt, Franco Skugor svéd, horvát duóval találkozik a 16 között. 

A púnai torna most először szerepel az ATP-versenynaptárban.

Eredmény, 1. forduló, a 16 közé jutásért:

  • Fucsovics Márton-Nicolas Kicker (argentin) 6:0, 6:3