Albert, Lipót
2 °C
12 °C

Kvízkérdés lehetne az abszurd teniszgyőzelem

2018.01.02. 10:26

Az Egyesült Államok úgy győzött második mérkőzésén a perth-i Hopman-kupában, hogy egyetlen szettet sem nyert meg a pályán.

Az Egyesült Államok gyorsan előnybe került a vegyes csapatversenyben, mert az első meccsre a japán Oszaka Naomi ki sem állt betegség miatt. CoCo Vandeweghe lett a győztes.

A második meccset, a férfi egyest Jack Sock játszotta Szugita Juicsival. Az első szettet nagy csatában nyerte Szugita, a másodiknak pedig elég hamar vége lett. Sock csípője meghúzódott, így fel is adta a mérkőzést.

Ezzel lett 1-1, de a japánok már tudták, hogy veszítettek, hiszen Oszaka szerepelt volna vegyes párosban is, így az a meccs is az amerikaiaké lett.

Hogy a nézők ne maradjanak játék nélkül, versenyen kívül azért lejátszották az utóbbi két mérkőzést, amelyen a 19 éves ausztrál Maddison Inglis ugrott be Oszaka helyére - a helyi játékost reggel ébresztették a szervezők azzal, hogy pályára kell lépnie -, Vandeweghe párostársa pedig edzője, az ugyancsak ausztrál, 1987-ben wimbledoni bajnok Pat Cash volt, írja az MTI.

A másik keddi mérkőzésen Svájc Oroszországgal csap össze. Korábban a svájciak megverték Japánt, az amerikaiak pedig Oroszországot, a svájci-amerikai meccs csütörtökre van kiírva.

Az A csoportban Ausztrália, Belgium, Kanada és Németország duója szerepel.

A 30. Hopman Kupa szombati fináléját a két csoportgyőztes játssza.

Egyesült Államok-Japán 2-1

CoCo Vandeweghe-Oszaka Naomi - játék nélkül

Jack Sock-Szugita Juicsi 6:7 (1-7), 1:1-nél Sock feladta

Vandeweghe, Sock-Oszaka, Szugita - játék nélkül

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?