Wimbledon bajnokának elátkozott a szezonnyitója

2018.01.02. 09:19

Garbine Muguruza sorozatban negyedszer kezdte sérüléssel a szezont. A brisbane-i tenisztornát idén is feladni kényszerült. A világranglista másodikja, Wimbledon bajnoka a nyitómeccsén sérült meg, görcsei miatt hagyta abba a játékot.

A torna első kiemeltjeként Akeszandra Kruniccsal játszott. Jól kezdett, de a szerb ellenfele keményen küzdött, az első szett 12 gémben dőlt el, majd a másodikat rövidítésben nyerte Krunics.

A harmadik szett elején, 2:1-es állásnál szervája után esett össze izomgörcsei miatt. Fel is adta a mérkőzést. A játékos később elmondta, hogy már a második szettben is fájdalmai voltak.

„Elég ritkán szoktam görcsölni, ha jól emlékszem legutoljára az Australian Openen történt meg velem. Talán a hőség miatt, talán a körülmények miatt. Nem tudom, de ez nem gyakori." – nyilatkozta meccse után.

Muguruzának a brisbane-i tornával nincs szerencséje. 2015-ben bokasérülése miatt lépett vissza, 2016-ban a bal lábával voltak problémái, tavaly pedig az elődöntőt adta fel sérült combja miatt.